No Baltā nama zālāja pazudis Trampa un Makrona iestādītais koks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Francijas prezidents Emanuels Makrons pagājušonedēļ devās vizītē uz Balto namu, kura zālājā kopā ar ASV prezidentu Donaldu Trampu iestādīja koku. Taču tagad, vien dažas dienas pēc svinīgās iestādīšanas, ozoliņš no turienes pazudis, novēroja ziņu aģentūra «Reuters».

Koks tika izrakts neilgi pēc iestādīšanas un ielikts karantīnā, aģentūrai apstiprināja ASV un Francijas amatpersonas.

Iemesls ir pavisam vienkāršs - parazīti no ozola varētu pārmesties uz citiem Baltā nama teritorijā augošajiem kokiem.

«Tramps Francijai izrādīja īpašu labvēlību, ļaujot koku iestādīt prezidenta vizītes dienā,» skaidro Makrona birojs. «Pēc tam tas atgriezās karantīnā un drīz no jauna tiks iestādīts Baltā nama dārzos.»

«Neraizējieties, kokam klājas ļoti labi,» piebilda Makrona biroja pārstāvis.

Francijas prezidents Emanuels Makrons, viesojoties pie ASV vadītāja Donalda Trampa, runā ASV Kongresā nopēlis nacionālisma un izolacionisma politiku. Lai arī abu valstu līderi vizītes laikā izturējās ļoti draudzīgi, Makrona runā bija saklausāma kritika Trampa «America First» jeb «Amerika pirmajā vietā» retorikai.

Lai arī Makrons runā uzsvēra, ka ASV un Franciju vieno uz «brīvību, toleranci un līdztiesību» balstītas «nepārraujamas saites», viņa runa liecināja par atšķirībām abu valsts galvu uzskatos. Makrons norādīja, ka izolacionisms un pārspīlēts nacionālisms esot «vilinoši kā pagaidu glābiņš no mūsu bailēm». «Taču, ja aizvērsim durvis uz pasauli, tas neapstādinās pasaules evolūciju. Tas nevis apdzēsīs, bet gan iekvēlinās mūsu pilsoņu bailes,» teica Francijas prezidents.

«Mēs nepieļausim, ka ekstrēmā nacionālisma plosīšanās satricina pasauli, kas tiecas uz lielāku labklājību,» viņš uzsvēra.

Makrons bija pirmais ārvalstu līderis, ko Trampa Baltais nams ielūdzis valsts vizītē ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu