Fotostāsts: Opija magoņu ražas laiks Afganistānā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Afganistānā sācies opija magoņu ražas novākšanas laiks, vēsta aģentūra EPA. 2017.gadā Afganistānā tika iegūts rekordliels daudzums opija, taču nestabilās situācijas un vardarbības pastiprināšanās dēļ valstī mēģinājumi regulēt nelikumīgo rūpalu izrādījušies neveiksmīgi un neefektīvi, norāda ASV domnīca «Brookings Institution».

Laikā no 2016. līdz 2017. gadam opija magoņu audzēšanas apjoms palielinājās par 63%, aptverot 328 000 hektāru lielu platību. Saskaņā ar jaunākajiem aprēķiniem, saražotā opija daudzums pieauga par 87%.

Kopumā tika saražotas 9000 tonnas opija. Tas Afganistānai ir rekords.

Lielākais pieaugums novērots Helmandas provincē - tur vien tiek saražots vairāk opija nekā Mjanmā, kas ir otrs lielākais ražotājs pasaulē pēc Afganistānas.

10.aprīlī Afganistānas policija Nangarharas provincē iznīcināja laukos saaugušās magones. Tomēr nopietni ierobežot opija magoņu platības, no kurām tiek ražoti opioīdi, pagaidām nav izdevies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu