Spānijas tiesa atsakās atbrīvot Katalonijas premjera amata kandidātu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Spānijas Augstākā tiesa ceturtdien noraidījusi uz Katalonijas reģionālās valdības premjerministra amatu izvirzītā Džordi Sančesa lūgumu atbrīvot viņu uz laiku no apcietinājuma. Katalonijas parlamentā, par spīti iepriekšējai neveiksmei, piektdien atkal paredzētas debates par Sančesa kandidatūru.

Jau martā Spānijas tiesa atteicās Sančesu atbrīvot no apcietinājuma, lai viņš varētu piedalīties parlamenta sēdē, tomēr parlamenta spīkers Ružē Turrēns aprīlī atkārtoti izvirzīja viņa kandidatūru pēc tam, kad Sančesa politiskajām tiesībām atbalstu izteica ANO Cilvēktiesību komiteja.

Tomēr tiesnesis Pablo Ljarena atkārtoti noraidīja Sančesa atbrīvošanas lūgumu, jo esot pazīmes, kas liecinot par viņa iespējamo vēlmi pārkāpt konstitucionālo kārtību.

Tienesis norādīja, ka Sančesa politiskās tiesības esot pamats ierobežot, jo viņa atbrīvošana varot apdraudēt pārējās sabiedrības kolektīvās tiesības.

Sančesam tāpat kā vairumam citu katalāņu separātistu līderu Spānijas tiesa izvirzījusi apsūdzības dumpī, par ko viņam draud līdz pat 30 gadu ilgs cietumsods.

Janvārī Spānijas Konstitucionālā tiesa atzina, ka Katalonijas parlaments var kādu apstiprināt premjera amatā vienīgi tad, ja kandidāts pats piedalās parlamenta sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu