Atjaunos vairākus Bastejkalna parka soliņus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

SIA «Dārzi un parki» plāno atjaunot vairākus Bastejkalna parka soliņus, pastāstīja SIA «Dārzi un parki» Rīdzenes iecirkņa speciāliste Anda Kokoreviča.

Kā novēroja aģentūra LETA, vairāki sociālo tīklu lietotāji pauduši neizpratni par to, kur nozuduši atsevišķi Bastejkalna parka soliņi. Kokoreviča skaidro, ka aptuveni desmit no tiem nogādāti rekonstrukcijai.

«Tā kā soliņu kājas ir no krāsaino metālu sakausējuma, tad kādas ir «aizgājušas» kopā ar metāla tīkotājiem, kādas ir saplīsušas mainīgo laika apstākļu ietekmē un, rūpējoties par parka apmeklētāju drošību, noņemtas,» skaidroja Kokoreviča.

Viņa gan norādīja, ka firma, kas savulaik nodarbojās ar šādu solu kāju izgatavošanu vairs nepastāv, tādēļ uzņēmums šādu detaļu izgatavotājus vēl tikai meklēs, izsludinot iepirkuma procedūru. «Rīgas dārzi» patlaban pētot, kuras firmas ir spējīgas soliņus atjaunot pēc nepieciešamajām formām. Kamēr šis process nebūs noslēdzies - soliņi parkā neatgriezīsies, uzsvēra Kokoreviča.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu