Porošenko: Pretterorisma operācija Donbasā beigsies maijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pretterorisma operācija Donbasā beigsies maijā, paziņojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko. «Pretterorisma operācijas noslēguma datums būs maijā. Mēs pārejam uz citu valsts aizsardzības formātu atbilstoši pieņemtajam likumam [par Donbasa reintegrāciju]. Mēs ieviešam jaunus daudz efektīvākus pasākumus bruņoto spēku pielietošanai,» pavēstīja Porošenko.

Viņš uzsvēra, ka šādi pasākumi tiek īstenoti sakarā ar pieaugošajiem draudiem valsts austrumos.

«Pretterorisma operācijas režīms, kad tas viss tika koordinēts caur Drošības dienesta vadību, tagad tiks nodots Bruņoto spēku vadībai,» norādīja Porošenko.

Pēc viņa teiktā, pretterorisma formāts tiks nomainīts uz atbilstošu militāro formātu ģenerāļa Serheja Najeva vadībā.

«Taču kad būs miers, kad beigsies karš - tas ir daudz sarežģītāks jautājums. Karš beigsies ar mūsu uzvaru, es nešaubos,» sacīja Porošenko.

Par okupētajām teritorijām atzīti tie apvidi, kurus kopīgi kontrolē Krievijas bruņotie formējumi un okupācijas administrācija, kuru darbība ir pretrunā ar starptautiskajām tiesībām.

Ar šo likumu noteikts, ka morālā un materiālā atbildība par Ukrainai nodarīto kaitējumu gulstas uz Krieviju.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši vairāk nekā 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu