«YouTube» apšaude: kas bija uzbrucēja?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

«YouTube» galvenajā birojā Sanbruno apšaudi sarīkojusī sieviete bijusi 39 gadus veca dzīvnieku tiesību aktīviste no Sandjego, ziņo mediji. Viņa esot paudusi neapmierinātību ar video platformā ieviestajām pārmaiņām, kuru rezultātā esot tikusi ierobežota viņas video skatītāju plūsma un līdz ar to arī ieņēmumi.

(Papildināta ziņa.)

Divas ASV amatpersonas identificēja sievieti kā Nasimu Aghdamu.

Izmeklētāji sākumā uzskatīja, ka Aghdama vērsās pret kādu sev pazīstamu cilvēku «YouTube» biroja teritorijā. Taču Sanbruno policija otrdienas vakarā norādīja, ka tomēr «nav pierādījumu, ka šāvēja pazina apšaudes upurus vai vērsās pret konkrētiem indivīdiem», ziņo «Los Angeles Times».

Anonīms informācijas avots policijā laikrakstam atklāja, ka izmeklētāji tagad pētot materiālus, kuros Aghdama sūdzas, ka «YouTube» ierobežojot viņas video par vegānismu. ««YouTube» filtrē manus kanālus, lai man nebūtu skatījumu!» viņa rakstīja kādā mājaslapā. ««YouTube» un citās video platformās netiek nodrošinātas vienlīdzīgas iespējas augt. Tavs kanāls piedzīvos izaugsmi tikai tad, ja viņi to gribēs!»

Video ievietotāji var gūt ienākumus no reklāmām, bet «YouTube» var nobloķēt ienākumus, noņemot reklāmas. Vai tāds bijis Aghdamas gadījums, vēl nav noskaidrots.

Aghdamas tēvs intervijā medijam «Bay Area News Group» atklāja, ka apmēram pirms divām nedēļām sieviete esot sūdzējusies, ka «YouTube» pārstājis izmaksāt viņai atlīdzību par viņas video izvietotajām reklāmām. Ģimene pirmdien policijai ziņoja par Aghdamas pazušanu, jo sieviete divas dienas neatbildēja uz telefona zvaniem.

Spriežot pēc vietējo mediju ziņotā, viņas tēvs policiju brīdinājis, ka meita var doties uz «YouTube» biroju, jo dusmojas uz kompāniju.

«YouTube» izdzēsa viņas kontu pēc apšaudes. Dzēsti arī viņas konti vietnēs «Instagram» un «Facebook».

Aghdama 2009.gadā tika pieminēta laikraksta «San Diego Union-Tribune» rakstā par dzīvnieku tiesību aizstāvju protestiem pret cūku izmantošanu militārajās mācībās. Ģērbusies parūkā un džinsos ar mākslīgiem asins traipiem, aktīviste tolaik sacīja laikrakstam, ka dzīvnieku tiesības viņai esot tikpat svarīgas, cik cilvēktiesības.

Jau vēstīts, ka sieviete otrdien «YouTube» galvenajā birojā Sanbruno, ASV Kalifornijas štatā, sašāva trīs cilvēkus un pēc tam pati nošāvās. Vēl viens cilvēks traumēja potīti, bēgot no lodēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu