Gada sākumā par 21% palielinājies no uzturlīdzekļu nemaksātājiem atgūto līdzekļu apjoms

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Līdz šī gada 28.martam no uzturlīdzekļu nemaksātājiem regresa kārtībā atgūti 1 526 244 eiro, kas ir par 21% vairāk nekā 2017.gada pirmajos trīs mēnešos, skaidroja Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija (UGFA).

Administrācijā norādīja, ka pēdējos gados vērojama tendence ar katru gadu atgūt arvien lielāku līdzekļu apjomu, piemēram, laika posmā no 2012. līdz 2017.gadam atgūto līdzekļu apjoms pieaudzis par 174%, no 2 034 001 eiro 2012.gadā līdz 5 598 37 eiro 2017.gadā.

UGFA diktators Edgars Līcītis pērn aģentūrai LETA skaidroja, ka pēdējos gados ir novērojams straujš regresa maksājumu pieaugums, kas var tikt skaidrots ar to, ka no 2015.gada uzturlīdzekļu nemaksātāju vārdi ir pieejami publiskā datubāzē, kā arī tiek radīti jauni ierobežojumi cilvēkiem, kas nemaksā uzturlīdzekļus.

Patlaban uzturlīdzekļu nemaksātājiem arī var tikt piemērots transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, paredz UGFA likums. Tāpat no šī gada 1.janvāra par uzturlīdzekļu nemaksāšanu var iestāties kriminālatbildība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu