Sniegs un apledojums piektdienas rītā daudzviet apgrūtina braukšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Piektdienas rītā sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VAS «Latvijas valsts ceļi».

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 79 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Tallinas šosejas (A1) posmā Berģi - Saulkrastu apvedceļš, Siguldas šosejas (A2) posmā Rīga - Līgatne, Valmieras šosejas (A3) posmā Murjāņi - Braslas tilts, uz Rīgas apvedceļa (A4 un A5) visa maršruta garumā, kā arī Daugavpils šosejas (A6) posmā Rīga - Lielvārde un posmā Nīcgale - Pāternieki.

Tāpat braukšana visa maršruta garumā ir apgrūtināta uz Bauskas (A7), Jelgavas (A8), Ventspils (A10) un Grebņeva - Medumi (A13) šosejām, kā arī Liepājas šosejas (A9) posmā Rīga - Annenieki, uz Daugavpils apvedceļa (A14) un Rēzeknes apvedceļa (A15), un visbeidzot Kokneses šosejas (P80) posmā Rīgas apvedceļš - Skrīveru pagrieziens.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums apgrūtina braukšanu Rīgas, Bauskas, Daugavpils, Dobeles, Jelgavas, Krāslavas, Kuldīgas, Liepājas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnē.

Savukārt uz grants autoceļiem šķīdoņa dēļ saglabājas transporta masas ierobežojumi.

Autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgi un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu