Rīgas domniekus pirms sēdes sagaida piketētāji ar plakātiem; sēde noris pēc jaunā nolikuma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šorīt pirms Rīgas domes sēdes, kurā plānots skatīt pašvaldības budžeta grozījumus, koalīcijas deputātus pie sēžu zāles sagaidīja aptuveni 20 piketētāju ar plakātiem, novēroja aģentūra LETA.

Uz plakātiem bija tādi uzraksti kā «Gerhard, padzen Ņilu», «Nost ar Putina ielikteni», «Vai nav laiks iet?» un citi. Protestētāji vēlāk turpināja piedalīties arī domes sēdē.

Šodien plkst.10 sākās Rīgas domes sēde, kurā tiek skatīti Rīgas pašvaldības šī gada budžeta grozījumi vairāk nekā 40 miljonu eiro apmērā. Jau sēdes sākumā deputāts Vilnis Ķirsis (V) piedāvāja sēdi atlikt līdz nākamās nedēļas sākumam, lai noskaidrotu, kuri pieņemtie nolikuma grozījumi ir spēkā un ir likumīgi.

Deputāti nobalsoja pret šo priekšlikumu, opozīcijai balsojot par.

Sēde notiek saskaņā ar vakar vakarā pieņemtajiem pašvaldības nolikuma grozījumiem. Proti, skatot budžeta grozījumus, jautājumu sadaļai tiks atvēlēta pusotra stunda.

Kā vēstīts, pirmdienas vakarā, opozīcijai pametot Rīgas domes ārkārtas sēdi, ar koalīcijas balsīm atkal tika mainīts pašvaldības nolikums, atceļot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) kritizētos ierobežojumus domes sēdēs uzdodamo jautājumu skaitam, tā vietā nosakot tiem laika ierobežojumu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL/TB-LNNK) pirmdienas rītā izdeva rīkojumu, kas apturēja marta sākumā pieņemtos pašvaldības nolikuma grozījumus, kuri paredz, ka deputāti nedrīkst domes sēdēs uzdot vairāk par trim jautājumiem. Dažas stundas vēlāk Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) pavēstīja, ka sasauks domes ārkārtas sēdi, lai atceltu jautājuma skaita ierobežojumus, tā vietā ieviešot laika ierobežojumu.

Līdz ar domes pirmdienas vakarā pieņemto lēmumu jautājumiem par vienu lēmumprojektu turpmāk tiks atvēlētas 20 minūtes, bet par budžetu jautājumus uzdot varēs pusotru stundu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu