«Cilvēki panikā, bērni raud.» Aculieciniece par ugunsgrēkā Krievijas tirdzniecības centrā piedzīvoto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien tirdzniecības centrā Krievijas pilsētā Kemerovā izcēlās liels ugunsgrēks, kurā gājuši bojā vismaz 64 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti tikuši ievainoti. Aculiecinieki stāsta, ka veikalā valdījusi panika.

(Papildināta ziņa.)

«Izdomājām brīvdienā aiziet uz kino,» Krievijas BBC servisam stāsta kāda aculieciniece. «Bet sanāca pavisam neveiksmīgi. Mūs izdzina laukā, jo bija sācies ugunsgrēks. Ceturtais stāvs, kur atrodas kinoteātris, bija pilnīgi tumšs. Visur dūmi, uguns, cilvēki panikā, bērni raud. Šausmīgi!»

«Mēs sēdējām kinozālē, un mūs izdzina no seansa,» stāsta aculieciniece.

Divi aculiecinieki BBC pastāstīja, ka pēc ugunsnelaimes sākšanās neesot bijusi dzirdama signalizācija. Liesmas viņi redzējuši bērnu batutu centra apkārtnē tirdzniecības centra ceturtajā stāvā.

Foto: TASS

«Signalizāciju nedzirdēju - neiedarbojās tehniski vai apsardzes vainas dēļ, pagaidām nav skaidrs,» medijam RBK stāstīja tirdzniecības centra darbinieks Sergejs Karevs.

Viņš arī teica, ka tirdzniecības centrā «Zimņaja višņa» daudzkārt veikta apmeklētāju mācību evakuācija.

«Apmeklētāji vieglprātīgi izturējās pret savu drošību - īpaši nereaģēja, uztvēra to kā spēli, daudzi jautāja, vai atkal notiek mācības, vai arī tiešām tas ir ugunsgrēks,» sacīja Karevs.

Kinozāļu apmeklētāji stāstīja, ka par ugunsgrēku viņiem paziņots, kad tirdzniecības centrā jau bijuši biezi dūmi, un vismaz vienā kinozālē nav ieslēgta gaisma. Vēl vienu no kinozālēm apmeklētāji sākuši atstāt paši, jo sajutuši dūmu smaku, savukārt vēl citā kinozālē esošie visi gājuši bojā, jo viņiem par ugunsgrēku neviens nav paziņojis.

Pastāvīgie apmeklētāji arī pastāstījuši, ka kinozāļu durvis seansu laikā tikušas slēgtas, lai cīnītos pret bezbiļetniekiem, un uz divām zālēm bijis viens darbinieks.

Šorīt tika ziņots, ka slimnīcā atrodas 11 cietušie.

Vissmagākajā stāvoklī esot 11 gadus vecs zēns, kurš ugunsgrēkā zaudēja visu ģimeni, atklāja Krievijas veselības ministre Veronika Skvorcova.

Ugunsgrēka apdzēšana atbildīgajiem dienestiem prasīja 17 stundas. Saskaņā ar jaunāko informāciju, ugunsgrēkā bojā gājuši 64 cilvēki.

Pēc oficiālajiem datiem, ievainoti tika 84 cilvēki. Par pazudušiem bez vēsts uzskatāmi 16 cilvēki.

Foto: TASS

Aculiecinieku videoierakstos redzams, ka kāds vīrietis glābās, izlecot laukā pa logu. Viņš ievietots slimnīcā ar vidēji smagiem ievainojumiem, apstiprināja Skvorcova.

Krievijas mediji ziņo, ka saistībā ar ugunsgrēku aizturēti četri cilvēki, tai skaitā tirdzniecības centru pārvaldošā uzņēmuma direktors.

Ārkārtējo situāciju ministrijas sēdē iepriekš tika sniegta informācija, ka sabrukušas divas no trim tirdzniecības centrā esošajām kinozālēm. Pučkovs sacīja, ka tirdzniecības centrā palikuši vēl «atsevišķi termopunkti», kā arī uzsvēra, ka pagaidām nav noskaidrots, kurā vietā tirdzniecības centrā ugunsgrēks izcēlies. Ugunsgrēks sākās svētdien.

Plašsaziņas līdzekļi arī vēsta, ka tirdzniecības centrs «Zimņaja višņa» ir mazā biznesa uzņēmums, tāpēc tajā netika veiktas ugunsdrošības pārbaudes, jo mazā biznesa uzņēmumiem šajā ziņā ir būtiski atviegloti nosacījumi.

Saistībā ar ugunsgrēku aizturēti un nopratināti vairāki cilvēki, tostarp nomnieks telpai, kurā, domājams, sācies ugunsgrēks.

Līdz šim medijos izskanējušas dažādas versijas par ugunsgrēka cēloņiem.

Sākotnējā izmeklēšanā noskaidrots, ka ugunsgrēks izcēlies bērnu batutu centrā, kur kāds no bērniem esot atnesis šķiltavas, pavēstīja Kemerovas apgabala gubernatora vietnieks Vladimirs Černovs.

Ziņu vietne «Sibdelo», atsaucoties uz neoficiālu avotu, vēsta, ka ugunsgrēku izraisījuši divi pusaudži, kas batutu centrā aizdedzinājuši porolona kubus.

«Man ir droši zināms, ka tirdzniecības centra darbinieks redzēja, kā šie puiši aizdedzināja porolonu. Viņš mēģināja nodzēst uguni, taču liesmas izplatījās gandrīz momentā. Turklāt šie pusaudži izglābās - darbinieks viņus izveda ārā,» sacījis avots.

Pēdējā laikā tirdzniecības centra ceturtajā stāvā pulcējušies pusaudži ar asociālu uzvedību, raksta «Sibdelo».

Informācijas avots Kemerovas apgabala tehniskās uzraudzības dienestos tikmēr pavēstīja aģentūrai «Interfax», ka ugunsgrēks varētu būt izcelies bojātas elektroinstalācijas dēļ.

Varasiestādes iepriekš paziņoja, ka ugunsgrēks varētu būt aizsācies iepirkšanās centra kinoteātrī, un tā rezultātā virs divām auditorijām iebrucis jumts.

Liesmas ēkā, kurā atrodas arī boulinga centrs, sauna un vairāki restorāni, pārņēmušas vairāk nekā 1000 kvadrātmetru lielu platību, vēstīja Krievijas mediji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu