Uzbrukumā Skripaļam cietušais policists izrakstīts no slimnīcas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slimnīcu pametis britu policijas seržants Niks Beilijs, kurš cieta uzbrukumā bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai, vēsta portāls «The Independent». Kopš uzbrukuma, kas 4.martā notika Anglijas pilētā Solsberi, policists atradās ārstu aprūpē.

Beilijs no slimnīcas devās prom ceturtdien. Ārstniecības iestādē viņš pavadīja gandrīz trīs nedēļas.

«Nav vārdu, lai paskaidrotu, kā šobrīd jūtos,» Beilijs sacīja ar Viltšīras policijas starpniecību publicētā paziņojumā.

Pieredzēto viņš raksturoja kā «absolūti sirreālu» un piebilda, ka «dzīve vairs nekad nebūs tāda kā iepriekš».

Beilijs bija pirmais policists, kurš atbildēja uz izsaukumu, kad 66 gadus vecais Skripaļs un viņa 33 gadus vecā meita Jūlija saļima uz soliņa Solsberi centrā. Vēlāk noskaidrojās, ka uzbrukumā bijušajam spiegam tika izmantota nervus paralizējošā viela «Novičok», kas Aukstā kara gados tika ražota Padomju Savienībā.

«Nikam nepatīk vārds varonis, bet man un mūsu bērniem viņš vienmēr tāds ir bijis,» norāda policista sieva Sāra.

«Es saprotu, ka mana «normālā» dzīve droši vien nebūs tāda kā iepriekš. Man un Sārai jāmēģina saprast, kāda tagad būs normāla dzīve mums un mūsu bērniem,» uzsver Beilijs.

Tikmēr Sergejs un Jūlija Skripaļi joprojām atrodas slimnīcā. Viņi ir kritiskā, taču stabilā stāvoklī, pavēstīja Solsberi Nacionālā veselības dienesta fonda pārstāve Kara Čārlza-Bārksa.

Tiesā izskanējis pieņēmums, ka tēvs un meita varētu visu turpmāko mūžu ciest no nopietniem smadzeņu bojājumiem, taču par vielas «Novičok» ietekmi uz veselību ilgtermiņā esot grūti spriest. Nav arī izslēgts, ka cietušo stāvoklis varētu pēkšņi pasliktināties.

Solsberi incidents atsauc atmiņā Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu ar radioaktīvo poloniju 2006.gadā Londonā. Ļitviņenko 2006.gada 1.novembrī viesnīcā Londonā 43 gadu vecumā tika nāvējoši saindēts ar tēju, kurai bija pievienots radioaktīvais polonijs 210, un mira 2006.gada 23.novembrī.

Lielbritānijas izmeklēšanas komisijas 2016.gada publicētajā ziņojumā Ļitviņenko slepkavības lietā teikts, ka viņa slepkavību, iespējams, apstiprināja Vladimirs Putins. Pēc izmeklēšanas rezultātu publicēšanas Lielbritānija izraidīja četrus krievu diplomātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu