Sieviete mākslā top par modi! Unikāls veltījums vispasaules sievietēm.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Februāra sākumā «Egoistei» bija iespēja doties uz Stokholmu, kur varēja klātienē iepazīties ar kādu patiešām unikālu projektu, kas veltīts nevienam citam kā mums, SIEVIETĒM! Tas patiešām bija aizraujošs piedzīvojums, redzēt, kā no īsta mākslas darba top apģērbs vai aksesuārs, ko tā vien iekārojam, lai izpaustos... bet nu par visu pēc kārtas, jo, manuprāt, 8. marts ir īstā diena, lai par šo skaisto kolekciju runātu! «Lindex» piedāvā «Art meets fashion» — unikālā sadarbībā ar astoņiem jaunajiem māksliniekiem veidotu iedvesmojošu un izteiksmīgu apģērbu kolekciju, kurā sapludināti divi dažādi mākslas veidi. Lindex iegādātie mākslas darbi tiks pārdoti un, kas ir īpaši būtiski, iegūtie līdzekļi tiks ziedoti sadarbības iniciatīvai HERproject, kuras mērķis ir sniegt atbalstu globālajās piegādes ķēdēs strādājošām sievietēm ar zemiem ienākumiem.

 
Foto: publicitātes

No mākslas darbiem, kas veltīti sievietei, top apģērbs un aksesuāri!

Iedvesmojoties no unikāliem mākslas darbiem, Lindex laiž klajā «Art meets fashion» — jautru, iedvesmojošu un izteiksmīgu modes kolekciju, ko sievietes veidojušas sievietēm un ikvienam, kurš vēlas izrādīt cieņu sievietēm.

«Apģērbs ir būtiska tavas identitātes un tava izteiksmes veida daļa. Mode var sniegt gan prieku, gan pārliecību. Uzņēmumam Lindex ir svarīgi sniegt savu ieguldījumu šīs atziņas īstenošanā un radīt valkājamas un izteiksmīgas modes preces saviem klientiem. Šī kolekcija ir patiešām īpaša, jo tās radīšanu iedvesmoja mākslas darbi,» stāsta Pia Ekholma, Lindex Sieviešu apģērba dizaina un iepirkumu daļas vadītāja.

Foto: publicitātes foto

Kolekcijas pamatā ir laikmetīgās mākslas darbi, kurus Lindex uzdevumā radīja astoņi jaunie mākslinieki. Katrs mākslinieks, izmantojot individuālus izteiksmes līdzekļus un tehnoloģijas, ir radījis vienu oriģinālu mākslas darbu, kas cildina sievietes. Iedvesmojoties no unikālajiem mākslas darbiem, Lindex dizaina komanda interpretēja tos, tādējādi gūstot interesantu dizaina procesa sākuma punktu.

«Art meets fashion» ir apģērba, aksesuāru un peldkostīmu kolekcija.

Tajā iekļauti 12 izstrādājumi, tostarp džinsu jaka ar nelīdzenām malām, zīda kimono, ietilpīga, no presētas, vegāniskas ādas izgatavota soma un retro peldkostīmi ar savilkumiem malās.

Visos kolekcijas izstrādājumos ir manāma nepārprotama vizuālā un idejiskā saikne ar oriģinālo mākslas darbu. Veidojot kolekciju «Art meets fashion», Lindex mērķis bija radīt valkājamu apģērbu sievietēm, kuras vēlas apliecināt sevi un savu personību ar izteiksmīgu ģērbšanās stilu.

Foto: publicitātes foto

Lindex iegādātie mākslas darbi ir pārdoti ekskluzīvā pasākumā.

Iegūtie līdzekļi tiks ziedoti sadarbības iniciatīvai HERproject, kuras mērķis ir sniegt atbalstu globālajās piegādes ķēdēs strādājošām sievietēm ar zemiem ienākumiem.

Unikālā kolekcija «Art meets fashion» būs pieejama, sākot ar 2018. gada 8. martu, Lindex veikalā t/c Galerija Centrs un tiešsaistē.

 
Foto: publicitātes

Mākslinieks Simons Dālgrēns Strāts (Simon Dahlgren Strååt)

Mākslinieks Simons Dālgrēns Strāts savās eļļas gleznās attēlo vēsturiskas ainas. Simons šajā projektā

attēlojis vēsturisko peldētāju, ikonu Grētu Jūhansonu no aizraujoša putna lidojuma.

Grēta iedvesmoja vairākas sieviešu paaudzes, kā arī ieguva zelta medaļu niršanā 1912. gada olimpiskajās spēlēs. Simons uzskata, ka

Grēta simbolizē drosmi un spēku īstenot savus sapņus, pat ja tolaik tas šķita neiespējami!
Foto: publicitātes foto

Ļoti skaists peldkostīms un pludmales lakatiņš, kas ne tikai iedvesmo ar stāstu, bet arī ar savu modeli liks pludmalē uz jums atskatīties daudziem. It kā klasika un vēsture atgrieztos modē ar savu nešaubīgo uzvaras gājienu!

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Māksliniece Nina Noreskāra (Nina Noreskär)

Glezniecība ir saistīta ar kustību, klātesamību un materiālo valodu. Māksliniece Nina Noreskāra galvenokārt veido skulptūras un apjomīgus mākslas darbus.

Viņa bieži strādā ar audumu, ko izmanto kā ķermeni. Skatītājs tiek mudināts aplūkot šo ķermeni no dažādiem leņķiem.

Gluži kā apjomīgs gobelēns izteiksmīgās krāsās, Nionas glezna ir kā saruna ar gleznotājām, kas viņu iedvesmojušas.

Galarezultātā ir tapis skaists mājas tērps, kurš ir unikāls ar to, ka tādā pašā auduma rakstā citu pasaulē neatradīsi. Tas ir unikāls kā sieviete. Jebkura sieviete, tērpjoties šajā kimono, izskatīsies pēc graciozas geišas, kas prot nest sevi skaisti. Arī korsešveidīgā josta ir perfekts apģērba papildinājums!

Foto: publicitātes foto
Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Keramiķis Polats Gasemlū (Polat Ghasemloo)

Mākslinieks Polats Gasemlū lieto pilnībā unikālu keramikas apstrādes metodi, izgatavojot priekšmetus no peldoša porcelāna - tādējādi rodas skaisti un sarežģīti raksti. Mākslas darbu iedvesmoja izteiksmīgas dejotājas Marta un Niki, kuras nebaidās radīt mākslas darbus nozarē, kurā dominē vīrieši.

Dejas raksts parādās pakāpeniski, tas sākas un pāriet izpausmē, kas vēsta par dvēseles stāvokli - dzīvi.
Foto: publicitātes foto

Nekad neiedomātos, ka šā māksla darba tapšanas vaininieces ir kolorītas dejotājas. Kustība, kaisle, vijīgums, kompozīcija, skaistums - tas viss saskatāms šajā mākslas darbā, kur dizainere saredzēja lietu un veldzi.

Tas ir veids, kā pat pelēkā lietus dienā tu vari būt skaista un dejot lietū!
Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Fotogrāfe Najaba Ikrama (Nayab Ikram)

Fotogrāfes Najabas Ikramas radošuma pamatā ir viņas kultūras identitāte. Viņas piesātinātie mākslas darbi stāsta par sievietes ķermeni un atbrīvošanos no nepieciešamības ievērot sabiedrības noteiktās normas un prasības. Najabas ķermeņa apmatojuma attēls ir pārveidots pretējās krāsās, un tam piešķirts abstrakts krāsu motīvs - tas attēlo ideju, ka visiem cilvēkiem ir sava dabiska vieta sabiedrībā.

Dizainere no Najabas mākslas darba, kurā mūžam dzīvo viņas rokas apmatojuma nospiedums, radīja rotaslietas - auskarus un elegantu kaklarotu, kura ar nodomu radīta unisex nēsāšanai.

Ar Najabu «Egoiste» bija iespēja arī satikties uz nelielu interviju, kuru varēsi lasīt tuvākajās dienās. Najaba ir ļoti radoša personība, kura drosmīgi lauž priekšstatus par mākslu, lai rastu kādas kopsakarības un ar tapušo mākslas darbu sabiedrībai vēstītu savu pasaules redzējumu. Šoreiz stāsts par matiem, kas sievietes dzīvē jau kopš antīkās pasaules ieņem būtisku kultūrvēsturisku lomu.

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Fotogrāfe Lina Jelanski (Lina Jelanski)

Fotogrāfe Lina Jelanski izmanto grafiku, izteiksmīgas krāsas un dabas elementus, lai atrastu kaut ko unikālu katrā priekšmetā. Lina vēlas, lai visas sievietes spētu rast sevī spēku un drosmi cīnīties par savām tiesībām.

Akmens kā spēka simbols. Pamatīgs kā akmens. Tomēr ar akmeni tu vari arī mest otram, kas izraisa pretjautājumu - ko tieši tev šis akmens nozīmē. Dizaineres ideja atspoguļot akmens rakstu saulesbriļļu rāmītī ir ļoti radoša, kā arī izskatās izsmalcināti un eleganti. Te pazūd akmens smagums un tas transformējas vieglā un modīgā aksesuārā.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes foto
 
Foto: publicitātes

Māksliniece Katja Bekmana (Katja Beckman)

Māksliniece Katja Bekmana veido tekstilmateriāla skulptūras. Apvienojot dažādus audumus, viņa bez vārdiem attēlo stāstus un abstraktas atmiņas. Katja savos mākslas darbos izmanto izteiksmīgu gaiši rozā krāsu, kas slavina sievišķo spēku un radošumu. Viņu iedvesmo iepriekšējās sieviešu paaudzes, kas strādājušas ar tekstilmateriālu, - tā ir nepietiekami novērtēta zināšanu krātuve, kas radīta pacietīgi un ar izdomu.

Ļoti maigs mākslas darbs, kas izstaro izteiktu sievišķo enerģiju, rotaļīgumu un maigumu. Tajā pašā laikā krekliņš uz krūtīm nes saukli «Voice!», kas nozīmē - sievietei ir sava balss un teikšana, kura ir tikpat nozīmīga kā līdzās pastāvošam vīrietim.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Keramiķe Sāra Kalioinena Lundgrena (Sara Kallioinen Lundgren)

Māksliniece un keramiķe Sāra gūst iedvesmu krāsu un formu kontrastos. Viņas mākslas darbs ir pārnests un abstrakts vēstījums par dejojošas sievietes auguma aprisēm. izteiksmīgās krāsas simbolizē prieku un spēku, kas saistīts ar sievietes identitāti. Drosmīgā forma vēstī, ka visi augumi ir brīnišķīgi neatkarīgi no izmēra.

Kad Sāra parādīja, kā šī skulptūra izskatās, kad tā tiek uzlikta uz virsmas malas un daļa skulptūras pārliecas pāri, uzreiz redzama asociācija ar sievietes nokarenām krūtīm; kad tā tiek nolikta citādi - atklājas jauneklīgas un tvirtas krūtis. Te ir stāsts par sievietes mūžu un stereotipiem, kam mums nevajadzētu pievērsties tik ļoti. Visas mēs esam skaistas!

Bet kā dizainere no šā mākslas darba izveidojusi avangardisko plecu somiņu - ir jāaizdomājas... Unikāli!

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes foto

Deivids Vonbārs (David von Bahr)

Mākslinieks Deivids gūst iedvesmu neparastās vietās. Deivida mākslas darbos ir attēlotas dažādas krāsas, kas piešķir viņa gleznām spilgtu un drosmīgu raksturu. Tumši zilā krāsa simbolizē universālu enerģiju, piemēram, neapvaldītu spēku, varu, drosmi, brīvību un beznosacījuma mīlestību. Simbolisks un skaists veltījums sievietēm.

Dizainere no šā mākslas darba radīja džinsu auduma mētelīti un ērtu mugursomu. Džinss ir otrreizējas pārstādes materiāls, tā palīdzot dabai, kas tik ļoti raksturīgs mums, sievietēm. Un pat džinsu mētelī, kas it kā šķiet vīrišķības piepildīts, sieviete izskatās skaisti. Jā, skaistums glābs pasauli, tas nu ir skaidrs!

Foto: publicitātes foto
Foto: publicitātes foto
 
Foto: TVNET

«Egoistes» pārdomas. Sievietes ir to pelnījušas!

Bija interesanti doties uz vietu («Lindex» showroom Stokholmā), kur bija iespēja aplūkot visus mākslas darbus klātienē un pat pieskarties šiem darbiem. Laikmetīgajiem mākslas darbiem, kuriem, lai gan katram ir savs izcelsmes stāsts un tehnika, veltījums un misija ir viens: sievietes!

Kopā ar mākslinieci Najabu Ikramu un kolekcijas dizaineri Sjūzanu Stalrūdu - Lingu.
Kopā ar mākslinieci Najabu Ikramu un kolekcijas dizaineri Sjūzanu Stalrūdu - Lingu. Foto: TVNET

Tik aizrautīgi ir minēt, izprast un sajust, ko katrs no māksliniekiem ir centies radīt no savas dvēseles un ķermeņa kustībām, iedomājoties par sievietes misiju un sūtību... Kādam tas ir vienkārši akmens; kādam piesātināta zilā un baltās krāsas saspēle; vēl kādam prātā nāk konkrēta vēsturiska ikona, bet cits mākslinieks pats savu DNS atstāj mākslas darbā.

Un vēl aizrautīgāk ir skatīt, kā «Lindex» dizaineri no šā mākslas darba rada īstu modi - kolekciju «Art meets fashion». Kad jautāju dizainerei Sjūzanai Stalrūdai-Lingai, cik dienu, nedēļu prasīja šo mākslas darbu apstrāde prātā, līdz izkristalizējās konkrēts apģērba modelis vai aksesuārs, viņa smaidot atbild: «Maksimums stunda! Kad mākslinieki prezentēja savus darbus, biju satraukusies, kā tas notiks. Bet mēs bijām uz viena viļņa - māksla un mode sadevās rokās, un galarezultāts, manuprāt, ir īpašs un skaists!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu