Spānijā sieviešu tiesību atbalstam plānota streika dēļ atceļ simtiem vilcienu pārvadājumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Visā Spānijas teritorijā ceturtdien nekursēs vairāk nekā 300 vilcienu, reaģējot uz strādnieku streiku, kas Starptautiskajā sieviešu dienā plānots sieviešu tiesību aizstāvībai, trešdien paziņojusi Transporta ministrija.

Nekursēs apmēram 200 no pavisam 568 starppilsētu vilcieniem, kā arī 105 tālsatiksmes vilcieni, pavēstīja ministrija.

Steiks ietekmēs arī Madrides metro darbību.

Uz 24 stundu streiku aicinājušas desmit arodbiedrības. Feministu organizācijas aicinājušas sievietes ceturtdien netērēt naudu un nepildīt savus mājas darbus.

Tikmēr divas lielākās Spānijas arodbiedrības - CCOO un UGT - aicinājušas savus biedrus ceturtdien uz divām stundām pārtraukt darbu.

Kampaņa vērsta pret nevienlīdzību starp sievietēm un vīriešiem.

Gaidāmais streiks Spānijā pēdējās nedēļās daudz apspriests, un diskusijā iesaistījušās arī daudzas slavenas sievietes.

Aktrise Penelope Krusa atcēlusi ieplānotos pasākumus un gatavojoties «mājas» streikam, atstājot savu vīru Havjeru Bardemu rūpēties par pāra diviem bērniem.

Tikmēr divas no premjerministra Marjano Rahoja vadītās valdības piecām sievietēm paziņojušas, ka labāk ceturtdien būtu strādāt palēninātā režīmā, darot tikai to, kas paredzēts darba līgumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu