Gvatemala maijā pārcels savu vēstniecību uz Jeruzalemi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Gvatemala maijā pārcels savu vēstniecību Izraēlā no Telavivas uz Jeruzalemi, kļūstot par pirmo valsti, kas sekojusi ASV prezidenta Donalda Trampa piemēram, paziņojis Gvatemalas prezidents Džimijs Moraless.

Ar šādu paziņojumu viņš nāca klajā svētdien Amerikas un Izraēlas sabiedrisko sakaru komitejas (AIPAC) ikgadējā konferencē Vašingtonā.

Moraless sacīja, ka Gvatemalas vēstniecība tiks pārcelta divas dienas pēc tam, kad Jeruzalemē būs atklāta ASV vēstniecība.

Savienotās Valstis plāno atvērt savu vēstniecību Jeruzalemē 14.maijā, kad tiks atzīmēta Izraēlas dibināšanas 70.gadadiena.

«Es vēlētos pateikties prezidentam Trampam par ceļa rādīšanu,» viņš piebilda.

Tramps decembrī lauza desmitgadēm ilgušo Vašingtonas ieturēto politisko kursu, paziņojot, ka atzīst Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, un deva Valsts departamentam rīkojumu gatavoties pārcelt ASV vēstniecību no Telavivas uz Jeruzalemi.

Trampa lēmums izpelnījās plašu nosodījumu, kritiķiem apgalvojot, ka tas kaitē izredzēm panākt mieru Tuvajos Austrumos.

Moraless sacīja, ka lēmums sekot ASV piemēram apliecina Gvatemalas atbalstu Izraēlas tautai un solidaritāti ar to.

«Mēs esam pārliecināti, ka daudzas citas valstis sekos mūsu solim,» viņš piebilda.

Tikai septiņas valstis, tostarp Gvatemala un Hondurasa, nostājās ASV un Izraēlas pusē 21.decembrī, kad ANO Ģenerāla asambleja nobalsoja par rezolūciju, ar kuru noraidīts Trampa lēmums atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu