Nīderlandes premjers aicina ES pildīt solījumus

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Eiropas Savienībai (ES) jāpilda solījumi par labklājību, drošību un stabilitāti, ja tā vēlas apkarot kreisā un labējā populisma vilni, piektdien paziņojis Nīderlandes premjerministrs Marks Rite.

Pasākumā Berlīnē Rite salīdzināja savus izteikumus ar Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas «Breksitam» veltīto runu, uzsverot, ka viņš vēlas runāt par «labāko veidu, kā virzīties uz priekšu ar Eiropu», nevis «nākotni bez Eiropas».

Viņš izklāstīja deviņus priekšlikumus, kuru vidū bija vienots pakalpojumu un preču tirgus, bloka budžeta reformēšana un ES fondu finansējuma saņemšanas saistīšana ar likuma varas ievērošanu dalībvalstīs.

Nīderlandes premjerministrs arī atbalstīja kopīgu patvēruma politiku un atkārtoja Vācijas kancleres Angelas Merkeles nostāju, ka valdībām, kuras atteiksies uzņemt noteikto skaitu migrantu, par to vajadzēs samaksāt.

«Šīm valstīm es saku - es saprotu jūsu bažas, bet solidaritāte ir divvirzienu iela,» viņš paziņoja.

Rite norādīja, ka Eiropas piecelšanās pēc Otrā pasaules kara tika bāzēta kopīgās vērtībās, uzticībā un gatavībā iesaistīties kompromisos.

«Visā Eiropā mēs novērojam, ka politiskā spektra flangos izvirzās partijas, kas vienkārši noliedz eiropiešu sadarbības nozīmīgumu,» paziņoja Rite.

«Ja mēs nepildīsim galveno ES solījumu, cilvēki sāks ticēt politisko radikāļu viltus solījumiem un fantāzijām,» brīdināja Nīderlandes premjerministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu