5 biežākie iemesli, kāpēc kavējas menstruācijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ja tuvākajā laikā neesi plānojusi kļūt par māmiņu, bet mēnešreizes ir aizkavējušās, uztraukums varētu rasties pamatīgs. Patiesībā tas ir absolūti normāli, ja reizi pa reizei ir nelielas nobīdes no menstruālā cikla, un nav uzreiz jāsatraucas par grūtniecības iestāšanos. Lūk, dažas lietas, kuras der paturēt prātā, ja kavējas mēnešreizes, ziņo popsugar.com.

 
Foto: Depositphotos.com

Menstruālā cikla neregularitāte

Dažos mēnešos cikls var būt neregulārs. Tas nozīmē, ka pagājušajā mēnesī, piemēram, cikla garums bija 24 dienas, bet šajā mēnesī tas varētu būt arī 32 dienas. Ja mēnešreizes nesākas tajā dienā, kad vajadzētu, iespējams, ķermenis vēl nav noslēdzis menstruālo ciklu.

 
Foto: Depositphotos.com

Stress

Stresa ietekmē ovulācijas process var notikt vēlāk nekā parasti. Tavs ķermenis atbrīvo olšūnu no olnīcas ar domu par grūtniecību. Ja šajā laika posmā būsi satraukta vai nomākta, ķermenis gaidīs brīdi, līdz tavs emocionālais stāvoklis stabilizēsies un būsi gatava ovulācijai. Tas nozīmē, ka mēnešreižu aizkavēšanās var notikt par nedēļu un pat ilgāku periodu. Pastāv arī iespēja, ka lielāka stresa ietekmē menstruācijas var tikt izlaistas.

 
Foto: Depositphotos.com

Slimība vai ievainojums

Ja esi apslimusi vai savainojusies, tad mēnešreižu aizkavēšanās skaidrojama līdzīgi kā ar stresu. Ja tavs ķermenis nejūtas labi, tātad neesi gatava grūtniecībai. Ķermenī ovulācijas process sāksies brīdī, kad tam šķitīs, ka esi vesela. Šādās situācijās menstruālais cikls var aizkavēties vai pat tikt apturēts pavisam.

 
Foto: Depositphotos.com

Fiziskā slodze

Ja tu ēd nepietiekami vai arī tev ir pārāk liela fiziskā slodze, arī šīs lietas ietekmē tavu kopējo veselības stāvokli. Ja tavs ķermenis tiek pārāk nodarbināts, tad nepastāv grūtniecības iespēja. Menstruālā cikla sākums var kavēties, tas var kļūt neregulārs vai arī pazust līdz brīdim, kad ķermenis jutīsies gana spēcīgs un veselīgs.

 
Foto: Depositphotos.com

Medikamenti

Dažu medikamentu lietošana vai to nomaiņa var ietekmēt tavu menstruālo ciklu. Ja mēnešreižu nav vispār, konsultējies ar ārstu.

Padoms: ja tavs cikls parasti ir regulārs, bet pēkšņi tas ir aizkavējies, uztraukums par grūtniecību nepalīdzēs situāciju atrisināt. Uztaisi grūtniecības testu un palīdzi prātam atbrīvoties. Lai arī kāds būs rezultāts, tu varēsi ātrāk pieņemt lēmumu, kā rīkoties tālāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu