Izrādās, Latvijā uzņēmīgi cilvēki nodarbojas arī ar strausu audzēšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Izrādās, Latvijā ir pavisam uzņēmīgi cilvēki, kuri nodarbojas nevis ar aitu, liellopu vai cūku, bet gan tik eksotisko strausu audzēšanu. Jau šovakar «STV Pirmā!» izaicinājuma šovā «Kurš kuru laukos» Rihards Sniegs un Ieva Florence dosies uz strausu fermu «Nornieki», kas atrodas Kuldīgas novada Snēpeles pagastā un kur saimnieko Anda Šīmane un Pēteris Gobzems. Viņi ik dienu rūpējas par vairāk nekā 100 strausu lielu ganāmpulku, bet ar tik gardo putnu gaļu nodrošina restorānus visā Latvijā.

Interesanti, ka abi saimnieki iepazinušies Joku dienā 1. aprīlī, kādā jautrā un sportiskā pasākumā Kuldīgā. Pēterim dzīve un savs bizness laukos ir bijis prātā jau kopš bērnības. Un, kaut arī abiem patīk baudīt dzīvi, ceļot un apmeklēt saviesīgus pasākumus, lauki vienmēr būs viņu dzīves neatņemama sastāvdaļa. Uz jautājumu, kāpēc izveidota tieši strausu ferma, saimnieki atbild: «Lai būtu interesantāk! Lai būtu izaicinājums!»

Un tieši 1. aprīlī pirmās sešas strausu ģimenes ieradušās «Norniekos». «Tā tas joks turpinās!» smejas saimnieki. Un humora izjūtu te vajag, jo vismaz reizi divos gados jātvarsta izbēgušie strausi pa novadu, bieži jāatjauno kazu iecienītākie puķu apstādījumi, un vairāk nekā 300 reizes gadā jāriskē ar dzīvību, savācot izdētās strausu olas. Taču kas notiks, kad Ievai un Rihardam būs jāķeras pie strausu aploka tīrīšanas, un uz ko spējīgi tik milzīgie, neprognozējamie putni, kuru smadzeņu svars ir vien 40 grami? Adrenalīns, bailes un sevis pārvarēšana aizraujošajā šovā «Kurš kuru laukos» jau šovakar, plkst. 21:00, «STV Pirmā!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu