Politikas zinātnieki: Tramps ir visu laiku sliktākais ASV prezidents

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

170 politikas zinātnieki aptaujā atzinuši pašreizējo ASV prezidentu Donaldu Trampu par visu laiku sliktāko ASV prezidentu, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent». Amerikas Politiskās zinātnes asociācijas biedri reizi četros gados tiek aptaujāti, veidojot «Prezidentu diženuma indeksu».

Pētījuma gaitā ekspertiem tiek lūgts novērtēt katra prezidenta diženumu skalā no 0 līdz 100. 100 punkti nozīmē izcili, 50 – vidēji, bet 0 – pilnīga neveiksme.

Donaldu Trampu prezidenta amatā eksperti novērtējuši ar 12,34 punktiem.

Tādējādi Tramps no indeksa pēdējās vietas izstūmis Džeimsu Bjūkenenu, kura valdīšanas laikā ASV piedzīvoja pilsoņu kara izcelšanos.

Sliktākā prezidenta titulu Tramps izpelnījies, pavadot amatā vien aptuveni gadu.

ASV diženāko prezidentu saraksta pirmo piecu vietu ieņēmēji ir tie paši, kas iepriekšējā indeksā, - Abrahams Linkolns, Džordžs Vašingtons, Frenklins Delano Rūzvelts, Teodors Rūzvelts, Tomass Džefersons, Harijs Trūmens un Dvaits Eizenhauers.

Savukārt par sliktākajiem prezidentiem eksperti atzinuši Trampu, kam seko Bjūkenens, kā arī Viljams Henrijs Harisons, Frenklins Pīrss un Endrū Džonsons.

Trampa priekšgājējs prezidenta amatā Baraks Obama ierindojies astotajā vietā, kas, salīdzinot ar 2014.gada reitingu, ir kāpums par desmit vietām.

Politikas zinātniekus aptaujāja Hjūstonas Universitātes pētnieks Brendons Rotinghauss un Boisas valsts universitātes eksperts Džastins Vons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu