Ukrainas tiesa noraida Janukoviča advokātu prasību nopratināt bijušos ārvalstu ministrus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Kijevas tiesa noraidījusi bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča advokātu prasību iztaujāt vairāku valstu bijušos ārlietu ministrus, tostarp bijušo Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Paetu, kā arī citus diplomātus.

«Attiecīgajām personām ir diplomātiskā imunitāte, un aizstāvības puse neapstiprināja viņu gatavību liecināt,» trešdien paziņoja tiesnesis Vladislavs Devjatko.

Janukoviča advokāti uzskata, ka Vācijas, Polijas un Francijas bijušie ārlietu ministri - Franks Valters Šteinmeiers, Radoslavs Sikorskis un Lorāns Fabiuss - varētu sniegt informāciju par 2014.gada 21.februārī panākto vienošanos par krīzes atrisināšanu Ukrainā, kurā viņi visi bija iesaistīti.

Janukoviča juristu komanda arī apgalvo, ka jāiztaujā bijusī Eiropas Savienības (ES) augstākā pārstāve ārlietās Ketrina Eštone, jo Maidana protestu laikā viņa esot kontaktējusies ar opozīcijas aktīvistiem, kuri vēlāk nākuši pie varas. Tā paša iemesla dēļ viņi vēlas, lai iztaujāts tiktu arī Paets.

Janukoviča aizstāvības komanda uzskata, ka Eštone un Paets varētu sniegt informāciju par viņu telefonsarunu, kurā runāts par Maidanā noslepkavotajiem aktīvistiem.

Tiesa arī nolēma neiztaujāt bijušo Eiropas Parlamenta (EP) Ārlietu komitejas vadītāju Elmāru Broku, bijušo Eiropas Komisijas (EK) preses pārstāvi Olivjē Beiliju, bijušo Latvijas vēstnieci Ukrainā Argitu Daudzi, bijušo Lietuvas vēstnieku Ukrainā Petru Vaitekūnu un bijušo Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) augsto komisāri mazākumtautību jautājumos Astrīdu Tūrsu.

Janukovičs pameta Ukrainu 2014.gada februāra beigās, kad galvaspilsētu Kijevu bija pārņēmuši valdības pretinieku protesti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu