Lietuvas mediju uzraugs uzaicina «RTR Planeta» pārstāvjus uz pārrunām par atkārtotiem pārkāpumiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas Radio un televīzijas komisija (LRTK) uzaicinājusi Krievijas telekanāla «RTR Planeta» pārstāvjus uz pārrunām par atkārtotiem pārkāpumiem, ko šis telekanāls pieļāvis, translējot pārraides Lietuvas skatītājiem.

«Gaidām viesus - būs tieša saruna par problēmām, gribam dzirdēt iemeslus, kādēļ pārkāpumi nemitīgi atkārtojas,» ziņu aģentūrai BNS sacījis komisijas priekšsēdētājs Edmunds Vaitekūns.

Zviedrijā reģistrētā kanāla «RTR Planeta» retranslācijas Lietuvā par kara un naida kurināšanu bijušas aizliegtas jau divas reizes - 2015. un 2016.gadā.

Abas reizes ierobežojumi šim telekanālam noteikti uz trim mēnešiem saistībā ar Krievijas Valsts domes deputāta Vladimira Žirinovska izteikumiem «RTR Planeta» pārraidēs, un abās reizēs pēc šīm sankcijām komisija konstatējusi jaunus pārkāpumus.

2015.gadā Lietuvas retranslētājiem tika noteikts pārcelt «RTR Planeta» uz maksas programmu paketi, taču pēc Eiropas Komisijas norādes, ka tādējādi varētu tikt pārkāptas Eiropas Savienības (ES) tiesības, LRTK šo ierobežojumu atcēla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu