«Vingruma» Ansis: darbs, darbs; koks, koks; stabs, stabs, bet pa vidu treniņš!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Sveicināti dārgie klausītāji. Vai!!! Piedodiet, lasītāji! Sākam nākamās nedēļas atskaiti par paveikto, par izjūtām un pārdomām. Iepriekšējo dienasgrāmatu beidzu ar piektdienu, tad tā arī turpināsim.

Piektdienas vakarā devos gulēt ar domu, ka nākamā diena maniem muskuļiem būs norakstīta. Šādi secinājumi, kā jau iepriekš minēju, tika izdarīti pēc pirmā iepazīšanās treniņa, kur nākamajā dienā jutos stīvs un nevarīgs. BET

Normunda uzslavas par spēka rezervi laikam bija gājušas par labu, nākamās dienas rītā piecēlos un biju gatavs varoņdarbiem.

Nejutu muskuļu sāpes un varēju laimīgs doties uz darbu, pēcpusdienā pat sāku apsvērt domu aiziet uz treniņu.

Šobrīd mani laimīgu dara trīs lietas: mana ģimene, sieva Ingūna, meita Agate un dēls Kristaps; mans darbs Autoblitzā un, protams, jaunākais atklājums, sporta klubs «Vingruma klubs». Sestdienas vakars – Maira Brieža vakars! Turu īkšķus!!!

Pēc šādas aizraujošas cīņas nolēmu arī doties uz sporta zāli un pavingrot svētdienas režīmā. Pēc apdarītiem darbiem mājās tā arī darīju. Nosoļoju 40 minūtes, nodedzināju vairāk nekā 500 kcal, veicu staipīšanās vingrinājumus un pacilātā noskaņojumā devos mājup ar apziņu, ka rīt šeit atgriezīšos jau uz nopietnāku treniņu.

Foto: privātais arhīvs
Darbs, darbs, darbs; koks, koks, koks; stabs, stabs, stabs, bet pa vidu treniņš!

Šoreiz ierados ātrāk nekā Raimonds. Paspēju visur laicīgi atzīmēties un bez steigas saģērbties treniņam. Šonedēļ darbojamies bez Normunda uzraudzības, tad abi arī nospriedām ar Raimondu, ka netaupīsim un nežēlosim sevi treniņā, lai arī treneris ieteica vēl šo nedēļu pārāk neforsēt.

Ar pareizu ēšanu sāku jau aprast un saprast, cik daudz un ko var ēst, un pats galvenais – cik bieži!

Pierakstu klade ar ēdienu kalorijām pildās diezgan strauji, ir tik daudz ēdienu, kurus svērt, pierakstīt un rēķināt!

Pfff... trešdienas vakars klāt! Dienas atziņa – ir patīkami strādāt kolektīvā, kurā no kolēģiem saņemu uzmundrinājumu un atbalstu; piedaloties šajā piedzīvojumā, katra diena nāk ar jaunu izaicinājumu.

Foto: privātais arhīvs

Esmu sapratis un pielāgojies jaunajiem ēšanas procesam, godīgi sakot, tas man sāk šķist viens no vieglākajiem pārbaudījumiem šajā aizraujošajā cīņā ar sevi un liekajiem kilogramiem. Tā kā man pašam patīk gatavot, jāatzīst, daru to ļoti regulāri, mēģinu eksperimentēt ar ēdienu receptēm, neaizmirstot par ēdiena kvalitāti un kalorijām.

No rīta uzkāpjot uz svariem, mani nedaudz šokēja skaitlis, kuru ieraudzīju!

Neatklāšu!!! Lai Normunds man pēc tam nepārmestu. Mums, man un Raimondam, kuri esam ar sportu nodarbojušies, sēž iekšā sacensību gariņš, lai vai ko sarunājam pirms treniņa - necilāsim šoreiz tik daudz svarus, ņemsim visu nedaudz mierīgāk. NEVARAM!! Iekšā sēž velniņš, kurš visu laiku bīda uz priekšu, tev jāuzvar šajā dienā, šajā nedēļā, šajā maratonā.

Ir pagājusi tikai nedēļa, kopš sācies Vingruma maratons, bet sajūtas ir tādas, ka esi šajā projektā jau veselu mūžību!

Piektdienas treniņā ar Raimondu sapratāmies tikai ar acu uzmetienu viens otram. ŠOREIZ tiešām vajag nedaudz mierīgāk. Tā arī darījām, ierasto 20 minūšu sākuma soļošanas treniņu pagarinājām līdz pusstundai, pēc tam ierastā staipīšanās, kurā man ir ko pielikt un staipīt. Svaru cilāšanu un pārējos vingrinājumus veicām tikai reizi, nevis divas.

Ak jā, gandrīz aizmirsu: pirms treniņa ģērbtuvēs satikām Anatoliju Kreipānu, paspiedām roku, novēlējām izturību un labu komentēšanu no Olimpiskajām spēlēm, kā arī atzināmies, ka Vingruma maratonā esam tieši viņa dēļ. Viņš arī atklāja, ka pēc tā raidījuma tika iesūtītas vēl piecpadsmit anketas.

Nedēļas rezumē

Nedēļas laikā apēstas 15000 kcal.

Svars uz piektdienu – 108.9.

Iegūti jauni un apzināti arī vecie draugi un atbalstītāji!

Ansis

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu