Kima Čenuna māsa pievienojusies Ziemeļkorejas olimpiskajai delegācijai

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna jaunākā māsa pievienosies valsts delegācijai Ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, Dienvidkorejā, ziņo raidorganizācija CNN. Tā būs pirmā reize, kad Kimu dinastijas pārstāvis apciemojis kaimiņvalsti, ar kuru Ziemeļkorejai ir sarežģītas attiecības.

30 gadus vecā Kima Jočena pagājušogad ieguva vērā ņemamu paaugstinājumu - brālis viņu iecēla par Ziemeļkorejas Strādnieku partijas politbiroja locekli.

Kima Jočena kopš 2014.gada ieņem arvien prominentāku lomu Ziemeļkorejas politiskajā dzīvē. Domājams, ka viņas iekļaušana olimpiskajā delegācijā varētu saniknot ASV, kas Kimu Jočenu iekļāvušas savā «melnajā sarakstā» par «smagiem cilvēktiesību pārkāpumiem».

Ziemeļkorejas delegāciju vada valsts parlamenta prezidents Kims Čonams, un politikas komentētāji to uzskata par mēģinājumu radīt pozitīvāku iespaidu par izolēto kodolvalsti, kas pērn iesaistījās asā vārdu apmaiņā ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

ASV uz Dienvidkorejas olimpiādi nosūtījusi delegāciju, ko vada viceprezidents Maiks Penss. «Mēs dodamies uz olimpiādi, lai pārliecinātos, ka Ziemeļkoreja neizmanto spēcīgu simbolismu un ziemas olimpiskās spēles kā fonu, uz kura slēpt patiesību par savu režīmu,» sacīja Penss.

Tikmēr Dienvidkoreja oficiālā paziņojumā pozitīvi izteicās par Kimas Jočenas iekļaušanu delegācijā un pauda pārliecību, ka delegācijas ierašanās varētu «mazināt spriedzi Korejas pussalā».

Kimai Jočenai un Kimam Čenunam ir kopīga māte.

Jaunā sieviete studējusi Šveicē tāpat kā viņas brālis. Kima Jočena reti parādījās sabiedrībā līdz 2010.gadam, kad viņa tika nofotografēta Strādnieku partijas konferencē. Gadu vēlāk viņa bieži pavadīja tēvu Kimu Čeniru publiskos pasākumos, bet 2011.gadā līdzās brālim apraudāja tēva nāvi. Kopš pie varas nāca Kims Čenuns, viņa bieži parādās sabiedrībā ar brāli, raksta «The Guardian».

2014.gada beigās Kima Jočena tika iecelta par Strādnieku partijas propagandas departamenta direktora vietnieci. Tiek uzskatīts, ka viņa atbildīga par tādām Kima Čenuna publiskās personas izpausmēm kā atrakciju parku, skolu un iedzīvotāju māju apciemojumi, kā arī neparasto draudzību ar bijušo ASV basketbola zvaigzni Denisu Rodmenu, norāda «The Guardian».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu