Premjers apmierināts ar SAB priekšnieka Maizīša līdzšinējo darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) nav pretenziju pret Satversmes aizsardzības biroja (SAB) priekšnieka Jāņa Maizīša līdzšinējo darbu, to viņš apliecināja intervijā LNT raidījumā «900 sekundes».

Tomēr viņš nekomentēja jautājumu par SAB vadītāja meklējumiem turpmākajiem gadiem, uzsverot, ka par to lemj Valsts prezidenta vadītā Nacionālās drošības padome (NDP).

Premjers gan atzīmēja, ka pirms katras pārvēlēšanas ir jāvienojas par veicamajiem uzdevumiem nākamajiem gadiem, par to būs saruna ar Valsts prezidentu un citiem padomes locekļiem.

Kā ziņots, pašreizējais Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza NDP, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima.

Maizītis Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» paziņoja, ka viņam pagaidām nav bijuši nopietni piedāvājumi kandidēt uz vēl vienu termiņu SAB vadītāja amatā.

Par vēlmi kandidēt uz SAB vadītāja amatu gadījumā, ja Maizīti nevirzīs uz otro termiņu, paziņojis deputāts Gunārs Kūtris (NSL).

Pagaidām nav skaidrības nedz par to, vai Saeima varētu paust atbalstu Maizīša pārvēlēšanai, nedz par to, vai politiķiem padomā ir kādi citi iespējamie kandidāti uz SAB vadītāja amatu, liecina aģentūrai LETA politiķu teiktais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu