SAB priekšnieks bažījas par Krievijas specdienestu izlūkošanas risku Saeimas vēlēšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Gaidāmajās Saeimas vēlēšanās saskatāmi paaugstināti Krievijas specdienestu izlūkošanas riski, uzskata Satversmes aizsardzības biroja (SAB) priekšnieks Jānis Maizītis.

Maizītis skaidroja, ka katras valsts specdienestu viens no uzdevumiem ir nodarboties ar politisko procesu izpēti. «Tas ir jebkuras valsts, īpaši jau ne tik draudzīgu valstu, specdienestu uzdevums,» atzina Maizītis.

SAB vadītājs uzsvēra, ka vēlēšanas ir augstākais punkts politikā, kad ļoti daudz kas izšķiras. Uz jautājumu, vai viņš pieļaut, ka no Krievijas specdienestiem varētu būt saskatāmi paaugstināti izlūkošanas riski, Maizītis atbildēja apstiprinoši. «Protams, saskatu paaugstinātus specdienestu izlūkošanas riskus,» teica SAB vadītājs.

2014.gadā, kad notika 12.Saeimas vēlēšanas, SAB savā gada pārskatā bija norādījis, ka togad Krievijas izlūkošanas interešu loks tika pielāgots svarīgākajiem politiskajiem un drošības notikumiem - lai arī pastiprināta uzmanība tika veltīta reakcijai uz notikumiem Ukrainā, Saeimas vēlēšanas, politisko partiju izredzes un informācija par politiskajiem līderiem un amatpersonām arī bijusi Krievijas specdienestu dienaskārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu