Pēc «Brexit» ES pilsoņi Skotijā varēs turpināt studijas par brīvu

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Skotijas augstākās izglītības ministre Šērlija Anna Somervila paziņojusi, ka Eiropas Savienības (ES) pilsoņi pēc oficiālā «Brexit» datuma vēl gadu varēs iestāties augstskolās bez maksas, kā tas bijis līdz šim, vēsta portāls «The Independent». 2019.gada martā Apvienotā Karaliste oficiāli izstāsies no ES, taču vēl 2019./2020. gadā mācību gadā studijas sākušie savienības dalībvalstu studenti varēs pabeigt mācības bez maksas.

Tas ir «spēcīgs signāls», ka ES pilsoņi Skotijā ir «gaidīti», norāda Somervila.

Skotijas valdība jau iepriekš apņēmās ļaut bezmaksas studijas pabeigt tiem ES studentiem, kas mācības sākuši 2017./2018. un 2018./2019. mācību gadā. Somervila paziņojusi, ka tas attieksies arī uz ES studentiem, kas bakalaura studijas Skotijas augstskolās sāks dažus mēnešus pēc oficiālā «Brexit» datuma.

«Tas sniegs pārliecību potenciālajiem ES valstu studentiem, kuri apsver studijas Skotijā, kā arī ļauj mūsu institūcijām plānot šo akadēmisko gadu,» viņa uzsver.

«Mēs esam pirmā valdība Lielbritānijā, kas ko tādu apņēmusies,» turpina Somervila. «Mēs to darām, lai sūtītu spēcīgu signālu esošajiem un potenciālajiem studentiem - jūs šeit esat gaidīti.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu