Vilciena un automašīnas sadursme Smārdē: sieviete negadījumu, iespējams, izraisījusi apzināti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien automašīnas un vilciena sadursmē Engures novada Smārdes pagastā gāja bojā 1971.gadā dzimusi sieviete. Viņa ar savu auto šķērsoja dzelzceļa pārbrauktuvi un sadūrās ar pasažieru vilcienu Rīga-Tukums. LNT raidījums «Degpunktā» vēsta, ka sieviete negadījumu varētu būt izraisījusi apzināti.

Valsts policijas Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs raidījumam stāstīja, ka šāda ir arī policijas galvenā izmeklēšanas versija.

«Viņa ļoti lēni piebrauca, un vilciens jau bremzēja un signalizēja, bet reakcijas nebija, un vilcienam nav īsti iespējas izvairīties no sadursmes. Arī mums pamatversija ir, ka tas noticis apzināti. Šī ir apdzīvota vieta, kurā atļautais ātrums ir 50 kilometri stundā. Ir «STOP» zīme. Pat ja nedarbojas luksofora signāls, ir obligāti jāapstājas un jāpārliecinās, vai vilciens netuvojas. Un ir arī laba redzamība. No infrastruktūras viedokļa viss ir kārtībā, un arī liecinieki liecina, ka tas varēja būt apzināti,» skaidroja Bahs.

Arī raidījuma sastaptie vietējie iedzīvotāji norāda, ka dzelzceļa pārbrauktuvei neesot ne vainas un avārijas tur notiek reti. Aculiecinieki ziņo, ka sievietes vadītā «Volkswagen Touran» priekšējā daļa bijusi salocīta zem vilciena. Darbi notikuma vietā ilguši vairākas stundas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu