Berluskoni Itālijas premjera amatam ierosina EP prezidentu Tajāni

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Par nākamo Itālijas premjerministru vajadzētu kļūt Eiropas Parlamenta (EP) prezidentam Antonio Tajāni, ceturtdien ierosināja ekspremjers Silvio Berluskoni.

Berluskoni vadītā konservatīvā alianse pirms 4.martā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām sabiedriskās domas aptaujās atrodas līderpozīcijās, tomēr viņš pats nevar pretendēt uz premjera amatu, jo ir tiesāts par krāpšanos ar nodokļiem.

«Antonio Tajāni būtu ļoti skaista izvēle premjerministra amatam,» Berluskoni ierakstījis tviterī, reklamējot savu interviju radio «RTL 102.5».

Pirms trim dienām EP prezidents Briselē rīkoja Berluskoni tikšanos ar Eiropas Komisijas prezidentu Žanu Klodu Junkeru.

Tajāni, kurš ir viens no partijas «Forza Italia» («Uz priekšu, Itālija!») dibinātājiem, «Eiropā ir augsti cienīts», sacīja ekspremjers, piebilstot, ka Tajāni uzskati «ļoti lielā mērā sakrīt» ar viņa uzskatiem.

Nav skaidrs, vai Berluskoni koalīcijas partneri piekritīs šai izvēlei. Galēji labējās Ziemeļu līgas līderim Mateo Salvīni jau izraisījušas domstarpības ar Berluskoni Eiropas Savienības (ES) politikas jautājumos, un sagaidāms, ka viņš Tajāni uzskatīs par pārāk mērenu.

Berluskoni partija «Forza Italia» izveidojusi aliansi ar Ziemeļu līgu un galēji labējo pretimigrācijas partiju «Fratelli d'Italia» («Itālijas brāļi»). Kā liecina aptaujas, bloks vēlēšanās saņems vairāk nekā 37% balsu.

Galvenie vēlēšanu sāncenši ir populistu Pieczvaigžņu kustība un centriski kreisā koalīcija, kurā dominē valdošā Demokrātiskā partija. Abiem šiem spēkiem aptaujās prognozēti aptuveni 27% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu