Apgrābstīšana un nepiedienīgi piedāvājumi: britu žurnālistes apraksta ekskluzīvā labdarības pasākumā piedzīvoto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Ekskluzīvo «Presidents Club» labdarības pasākumu Londonā apmeklē politikas, biznesa un mediju elite, un tajā 33 gadu pastāvēšanas vēsturē savākti vairāk nekā 20 miljoni sterliņu mārciņu - bet kā viesi tiek aicināti tikai vīrieši. Laikraksta «Financial Times» žurnālistes pasākumā iefiltrējās kā viesmīles un atklāja netīkamu ainu. Izrādās, prominentie viesi apgrābsta un izsaka nepiedienīgus piedāvājumus rūpīgi izvēlētajam sieviešu dzimuma apkalpojošajam personālam.

«Laipni lūgti gada politiski nekorektākajā pasākumā,» ceturtdien notikušajā pasākumā uz skatuves sacīja britu radio personība Džonijs Golds.

Viņš vadīja labdarības izsoli - ar noslēpumainu auru apvītā pasākuma centrālo notikumu.

Pasākuma oficiālais mērķis ir vākt ziedojumus cēliem mērķiem, piemēram, Greitormondstrītas bērnu slimnīcai. Izsolē tiek piedāvātas pusdienas ar Lielbritānijas ārlietu ministru Borisu Džonsonu un pēcpusdienas tēja ar Anglijas Bankas vadītāju Marku Karniju, vēsta «Financial Times».

Pasākumu pagājušonedēļ apmeklēja 360 ietekmīgi biznesa, politikas, finanšu un izklaides industriju pārstāvji.

Viņus apkalpoja 130 viesmīles, kurām bija jāvalkā atkailinošs apģērbs un doti tādi norādījumi kā valkāt saskaņotu apakšveļu un augstpapēžu kurpes. Oficiālajai daļai sekoja ballīte, kurā viesmīles - no kurām daudzas bija studentes - tika apgrābstītas, piedzīvoja seksuālu uzmākšanos un saņēma nepiedienīgus piedāvājumus no prominentajiem viesiem.

Vērienīgais pasākums notiek jau 33 gadus, taču presē parādījies maz informācijas par to, kas notiek aiz slēgtajām durvīm. Divas «Financial Times» žurnālistes pieteicās viesmīļu vakancēm un iekļuva pasākumā. Sešu stundu laikā daudzas darbinieces attapās ar viesu rokām zem savām kleitām un saņēma piedāvājumus doties uz viņu guļamistabām.

Ceturtdienas vakarā labdarībai tika saziedoti vairāk nekā divi miljoni sterliņu mārciņu.

Izsolē tika piedāvātas ne tikai pusdienas un tēja ar prominencēm, bet arī tādas lietas kā nakts «Windmill» striptīza klubā Soho un plastiskās ķirurģijas kurss ar nosaukumu «Add spice to your wife» («Piešauj pikantumu savai sievai»).

Viesiem izdalītajās brošūrās veselu lappusi aizņēma brīdinājums, ka nedrīkst seksuāli uzmākties apkalpojošajam personālam un pārējiem viesiem.

Žurnālistes stāsta, ka darba intervijā esot brīdinātas, ka viesi varot būt «kaitinoši». Kādai kandidātei esot ieteikts neatklāt partnerim to, ka pasākumu apmeklēs tikai vīrieši. Visām viesmīlēm tika piekodināts, ka jāierodas «melnās, seksīgās kurpēs», melnā apakšveļā un īpaši jāpadomā par kosmētiku. Kleitas un jostas viņām tika iedotas pasākuma dienā.

Sievietes, kas atbilda kritērijiem - «garas, slaidas un skaistas», par darbu saņēma 150 mārciņas, kā arī vēl 25 mārciņas taksometram, lai pēc tam varētu nokļūt mājās.

Ierodoties «Dorchester» viesnīcā Londonā, viņām lika parakstīt piecas lappuses garu konfidencialitātes līgumu. Taču tā izlasīšanai netika dots pietiekami ilgs laiks un viņas nevarēja saņemt līguma kopiju. Viesmīļu uniforma sastāv no īsas, pieguļošas kleitas melnā krāsā, korsetei līdzīgas jostas un augstpapēžu kurpēm. Pirms došanās zālē viesmīlēm piedāvāja glāzi baltvīna - atšķirībā no citiem līdzīga veida pasākumiem šajā apkalpojošajam personālam ir ļauts lietot alkoholu.

Kāda 28 gadus veca viesmīle sacīja, ka šis pasākums esot atšķīries no citiem saviesīgiem pasākumiem, kuros viņa strādājusi. Viņa stāsta, ka viesi esot aiztikuši viņas gurnus, dibenu, vēderu un kājas. Viens no visiem esot pastiepies, lai viņu noskūpstītu, bet cits piedāvājies doties uz viņa istabu citā viesnīcas stāvā.

Viesmīles nolīga aģentūra «Artista», kuras darbinieki bija zālē un atgādināja mazāk aktīvajām viesmīlēm, lai tās vairāk komunicē ar viesiem. Darbinieces tika novērotas arī pie tualetēm - ja kāda tur pavadīja pārāk ilgu laiku, viņu izsauca laukā. Pie durvīm stāvošais apsargs uzņēma laiku.

Ap plkst. 22.00 pasākuma oficiālā daļa bija beigusies, un viesmīlēm bija apmēram stunda laika sagatavoties nākamajai daļai pirms neoficiālās ballītes. Dažas priecājās, ka saņēmušas darba piedāvājumus un dāsnas dzeramnaudas, ko gan pieņemt nebija atļauts. «Financial Times» žurnālistes novēroja, kā viena no viesmīlēm mēģināja atjaunot kosmētiku. «Esmu tik ļoti piedzērusies,» viņa teica, vainojot pasākumā pasniegtos tekilas šotus.

Ballītē sievietes tika iedrošinātas lietot alkoholu un komunicēt ar viesiem.

Ap pusnakti «Financial Times» žurnāliste novēroja kādu pazīstamu personu, kura vārdu neatklāj, runājam ar vienu no viesmīlēm. «Tu izskaties pārāk skaidrā prātā,» viņš esot teicis, piepildot sievietes glāzi ar šampanieti, bet pēc tam pievilka sievieti sev klāt. «Gribu, lai izdzer to glāzi, novelc biksītes un dejo uz tā galda.»

«Dorchester» viesnīca vēlāk paziņoja, ka tās noteikumi aizliedz seksuālu uzmākšanos viesiem un personālam.

Pasākuma rīkotāju organizācija «Presidents Club» sacīja, ka esot «sašutusi» par apsūdzībām un nosodot tādu izturēšanos, kā arī solīja sākt izmeklēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu