Ētikas komisija Līdakam izsaka mutvārdu brīdinājumu par balsošanu cita deputāta vietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien izteica mutvārdu brīdinājumu parlamenta deputātam Ingmāram Līdakam (ZZS) par balsošanu cita deputāta vietā.

Komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S) iepriekš informēja kolēģus par kāda iedzīvotāja vēstuli, kurš vērsa uzmanību uz šo gadījumu, jo šī epizode bija pārraidīta televīzijā. Orlovs skaidroja, ka Saeimas sēdē, kur tika lemts par budžetu, Līdaka vienā no balsojumiem nospiedis balsošanas pogu arī kolēģa vietā.

Līdaka aģentūrai LETA skaidroja, ka pēc deputāta Jura Vectirāna (ZZS) lūguma nobalsojis par vienu likumprojektu, kamēr kolēģis sarunājās ar viņam zināmas Madonas skolas jauniešiem un skolotājiem, kuri apmeklēja Saeimu ekskursijā. Vectirāns atradies viesu sektorā blakus sēžu zālei, un Līdaka uzskata, ka skolu audzēkņiem jābūt iespējai redzēt ne tikai «deputātu pakaušus», bet arī sarunāties ar kādu parlamentārieti.

Politiķis atzīst, ka šāda rīcība ir nepareiza, reizē skaidrojot, ka šī rīcība nav ietekmējusi balsojuma rezultātus. Tāpēc Līdaka šajā situācijā nejūtas «kā noziedznieks», piebilstot, ka šāda veida situācijā ir bijuši arī daudzi citi parlamentārieši. Viņš skaidroja, ka šāda rīcība nebūtu pieļaujama, kad balsis strikti dalās. Deputāts skaidroja, ka klusējot pieņems sodu, kādu viņam Ētikas komisija piemēros.

Vaicāts, vai turpmāk vairs šādi nerīkosies, Līdaka skaidroja, ka kopš attiecīgās vēstules saņemšanas no iedzīvotāja kopā ar blakus sēdošajiem kolēģiem seko līdzi, lai ievērotu disciplīnu šajā jautājumā un balsotu tikai par sevi. Reizē viņš norādīja «nekad nesaki nekad», piebilstot, ka viņam vairs nebūšot daudz šādu iespēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu