Britu ģenerālis mudina palielināt militāro budžetu, lai neatpaliktu no Krievijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu bruņoto spēku ģenerālis Niks Kārters pirmdien Lielbritānijas aizsardzības ministra apstiprinātā runā aicinās valdību nesamazināt militāro budžetu, lai neatpaliktu no Krievijas. Britu armijas spēja atbildēt uz draudiem «mazināsies, ja mēs atpaliksim no saviem pretiniekiem», Kārtera runas fragmentus atreferē raidorganizācija BBC.

Kārters runā vērsīs uzmanību uz Krievijas iespējām veikt kiberuzbrukumus, kas ir hibrīdkara sastāvdaļa. Viņš arī uzsvērs Krievijas iespējas veikt liela darbības rādiusa raķešu uzbrukumus, ko valsts lietoja operācijās Sīrijā.

Kārters runā norādīs, ka Krievija strādā pie tādas armijas izveidošanas, ar ko Lielbritānijai jau tagad būtu grūti mēroties spēkiem.

Potenciālie militārie draudi Lielbritānijai «tagad ir uz Eiropas durvju sliekšņa», tiks norādīts runā.

Pērn Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja sacīja, ka Krievija esot izvērsusi «kiberspiegošanas un traucēšanas kampaņu» pret citām valstīm.

Kārtera brīdinājums seko Krievijas plaša apmēra militārajām mācībām, kurās, pēc vairāku ekspertu domām, tika simulētas uzbrukuma taktikas.

Pagājušonedēļ britu konservatīvo deputāts Džulians Luiss iesniedza jautājumu par ziņām, ka Lielbritānijas valdība plānojot samazināt militāros resursus. Vairāki deputāti mudinājuši palielināt militāro budžetu līdz 3% no IKP. Pašlaik tas ir 2% no IKP, kas ir minimālais nosacījums NATO dalībvalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu