Kabulas viesnīcā Intercontinental sagrābti ķīlnieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vairākas bruņotas personas šodien uzbrukušas pieczvaigžņu viesnīcai Intercontinental, kas atrodas Afganistānas galvaspilsētā Kabulā. Kāds Afganistānas drošības dienestu pārstāvis ziņu aģentūrai AFP sacījis, ka vismaz četri uzbrucēji atrodas viesnīcā un šauj uz tās viesiem. Uzbrucēji viesnīcas virtuvē izraisījuši ugunsgrēku un paslēpušies ēkas ceturtajā un piektajā stāvā.

Kāds no viesnīcas iemītniekiem ziņu aģentūrai AFP pavēstījis, ka atrodas savā viesnīcas numuriņā un dzird šāvienus. «Es nezinu, vai viesnīcai kāds ir uzbrucis, taču es dzirdu šāvienus, kas atskan kaut kur ēkas pirmajā stāvā».

Neoficiālas ziņas liecina, ka šāvēji ir sagrābuši vairākus cilvēkus par ķīlniekiem. Vismaz 15 cilvēki ir nogalināti un vairāk nekā 10 ievainoti.

Afganistānas drošības spēku pārstāvis Nadschib Danisch vēlu vakarā atzinis, ka nav zināms, cik cilvēku iebrukuši viesnīcā. «Teroristu uzbrukums viesnīcai sācies ap plkst.21.00 un drošības spēki ir norobežojuši notikuma vietu».

Dažas ziņu aģentūras vēsta par pašnāvnieka sarīkotu sprādzienu, taču šī informācija nav oficiāli apstiprināta. Televīzijas kanāls Tolo TV, atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem Afganistānas policijā, ziņo, ka dažus cilvēkus uzbrucēji nogalinājuši, bet citus saņēmuši par ķīlniekiem. Ēkā ir notikusi apšaude, taču sprādzienu nav bijis.

Pagaidām nav zināms, cik cilvēku atrodas viesnīcā un no kādām valstīm viņi ir. Raidsabiedrība 1TV ziņo, ka viesnīcā notikusi afgāņu datorspeciālistu konference. Tajā piedalījušies vairāki simti cilvēku, to vidū arī augsta ranga Afganistānas valdības ierēdņi.

Drošības situācija Afganistānā vēl arvien ir ļoti saspringta. Tikai galvaspilsētā Kabulā vien pagājušajā gadā notikuši vairāk nekā 20 vērienīgi terora akti, kuros bojā gājuši un ievainoti simtiem cilvēku. Vairumā gadījumu atbildību par šiem terora aktiem uzņemas taliban kaujinieki, vai teroristu organizācija «Islāma valsts»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu