AfD izraisa Vācijas parlamenta sēdes apturēšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas eiroskeptiķu partija «Alternatīva Vācijai» (AfD) kvoruma trūkuma dēļ izraisījusi parlamenta sēdes apturēšanu, piektdien pavēstījusi Bundestāga pārstāve.

Eiroskeptiski noskaņotā partija bija pieprasījusi saskaitīt klātesošos deputātus.

Ceturtdien vēlu vakarā sāktajā skaitīšanā noskaidrots, ka Bundestāgā atradušies tikai 312 no 709 deputātiem. Kvoruma nodrošināšanai nepieciešama 355 deputātu klātbūtne. Pēc tam Bundestāga spīkera vietniece Petra Pau lika sēdi slēgt.

AfD Bundestāga frakcijas līderis Aleksandrs Gaulands skaidroja aģentūrai DPA, ka partija izmantojusi šo procedūru, lai protestētu pret tās ignorēšanu.

Tāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Bundestāga Kontroles komitejā netika ievēlēts AfD pārstāvošais Romāns Reišs. Viņš balsojumā saņēma tikai 210 balsis, lai arī ievēlēšanai bija nepieciešamas 355. Komiteja, kurā pārstāvēti deviņi deputāti, ir atbildīga par izlūkdienestu uzraudzību.

Tajā pašā laikā kreiso ekstrēmistu partijas «Die Linke» («Kreisie») pārstāvis komitejā ievēlēts.

AfD ignorēšana nozīmē, ka 13% vēlētāju, kas par partiju balsoja septembrī notikušajās vēlēšanās, nav pārstāvēti nozīmīgajā komitejā, uzsvēra Gaulands.

Pārējās Bundestāgā pārstāvētās partijas atsakās sadarboties ar AfD, kas parlamentā ieguvusi 94 vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu