Bondars intervijā sola aizbraukt no Latvijas, vēlāk to noliedz

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars pēc īpašumu un bankas kontu apķīlāšanas intervijā izteicies, ka grasoties aizbraukt no Latvijas. Vēlāk gan viņš sociālajos tīklos apsūdzēja «Ušakova grupējuma sponsorētās lapas» viltus ziņu izplatīšanā.

Tiesa ir apķīlājusi Rīgas domes deputāta Mārtiņa Bondara īpašumus un bankas kontus, lai varētu no viņa piedzīt 15 miljonus eiro ar «Latvijas Krājbanku» saistītā civilstrīdā. Deputātam aizturēta alga, atstājot vien likumā noteikto minimumu - 430 eiro iztikai.

Intervijā portālam «rus.db.lv» Bondars stāsta, ka lieta pret viņu esot safabricēta un «galvenais jau nav nauda, bet gan reputācijas sagraušana». Portāls arī raksta, ka Bondars gatavojoties pamest Latviju, jo citu izeju neredzot.

Pēc intervijas publicēšanas Bondars tviterī sūdzējās par viltus ziņām un norādīja, ka pirms tiesvedības beigām par prombraukšanu nedomājot.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērnā gada jūnijā nosprieda solidāri piedzīt 15 miljonus eiro no septiņiem bijušajiem «Latvijas krājbankas» valdes locekļiem, aģentūru LETA iepriekš informēja sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Bijušie «Krājbankas» valdes locekļi esot bez pietiekama saimnieciska pamatojuma izsnieguši vairākus aizdevumus Seišelu salās un Kiprā reģistrētām komercsabiedrībām un pārņēmuši to nodrošinājumus.

«Latvijas krājbankas» administrators «KPMG Baltics» prasību pret bijušajiem bankas valdes locekļiem par zaudējumiem, kas bankai radušies laikā līdz maksātnespējas procesa sākšanai, cēla 2015.gadā.

Bondars intervijā norādīja, ka neesot vainojams pie bankas 2009.gadā pieņemtajiem lēmumiem. «Tikpat labi man varētu uzvelt atbildību par to, ka administrators okeāna jahtu pārdeva cilvēkam Bolderājā,» viņš teica, norādot, ka pret viņu ierosināta civillieta, nevis krimināllieta kā pret citiem bijušajiem valdes locekļiem.

Aizdevumus esot pārbaudījusi Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) un auditoru kompānija «Ernst & Young», uzsver Bondars. «Viss bija labi. Bet pēc tam tiesa pateica ko citu: «Mums šķiet, ka tu esi nelietis!» Un nepaskaidro, kāpēc,» Bondara teikto atreferē «rus.db.lv».

Bondars uzskata, ka tiesvedība esot politiski motivēta, jo esot zināms, ka viņam nav tik daudz īpašumu un tik lieli ienākumi, lai atmaksātu miljonus. Tas viņam licis apsvērt aizbraukšanu no valsts. «Es domāju, ko darīt. Nolēmu, ka vienkārši aizbraukšu no Latvijas. Kas man cits atliek? Mani apkaunoja gan personiskajā, gan profesionālajā plānā. Vienkārši aizbraukšu un viss!» Bondara vārdus atreferē «rus.db.lv».

«Es redzu, kas pret mani spēlē,» turpina Bondars. «Redzu, kāda nauda tur apgrozās. Liela nauda aiziet PR, labākajiem juristiem, bet man tādas iespējas nav. Man jācīnās ar kailām rokām.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu