Latviju decembrī apmeklēs Dānijas kroņprincis un kroņprincese

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX DENMARK / REUTERS

Latviju šā gada decembrī apmeklēs Dānijas kroņprincis Frederiks un kroņprincese Mērija, preses konferencē pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinskis (ZZS) sacīja Dānijas premjerministrs Larss Leke Rasmusens.

«Man ir prieks paziņot, ka kroņprincis Frederiks un kroņprincese Mērija apmeklēs Latviju, lai svinētu īpašo jubileju,» teica Dānijas premjers, apsveicot Latviju tās simtgadē un piebilstot, ka viņam ir gods būt pirmajam Eiropas Savienības līderim, kas šogad apmeklējis Latviju valstij tik nozīmīgajā laikā.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) iepriekš aģentūrai LETA apstiprināja, ka šogad Latvijā par godu valsts simtgadei gaidāmas vairākas Eiropas un Skandināvijas valstu karaļnamu vizītes, tajā skaitā, iespējams, arī Nīderlandes karaļpāra un Luksemburgas lielhercoga vizīte.

Viņš skaidroja, ka šobrīd notiek aktīvs darbs pie vairāku karaļnamu vizīšu saskaņošanas, piemēram, Nīderlandes karaļpāra - Vilema Aleksandra un karalienes Maksimas, Luksemburgas lielhercoga Anrī Albēra Gabriēla Feliksa Marī Gijoma Nasava-Veilburga, kā arī Zviedrijas, Norvēģijas un Lielbritānijas karaļnamu pārstāvju vizītes.

Savukārt ĀM Valsts protokola vadītāja Elita Kuzma skaidroja, ka šogad Latvijā gaidāms ļoti intensīvs vizīšu posms visa gada garumā, jo Latvijā pēc mūsu augstāko amatpersonu ielūguma tiks uzņemti kaimiņvalstu, Eiropas un partnervalstu valdību un parlamentu vadītāji, kā arī ārlietu ministri.

Jau ziņots, ka šogad varētu notikt arī Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu. Rinkēvičs iepriekš norādījis, ka tā varētu notikt šī gada pavasarī ASV.

Savukārt Valsts prezidenta kancelejā iepriekš informēja, ka Pāvests Francisks Baltijas valstu simtgades gadā plāno apmeklēt trīs Baltijas valstis, tajā skaitā arī Latviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu