LIZDA: Jaunajā pedagogu algu paaugstināšanas grafikā ir rasti maksimāli kompromisi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunajā pedagogu algu paaugstināšanas grafikā ir rasti maksimāli kompromisi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Vanaga norādīja, ka LIZDA sākotnēji iebilda pret grafika projektu, jo tas esot ticis izstrādāts, par pamatu ņemot neaktuālu informāciju. Tomēr tas jau esot precizēts.

LIZDA cer, ka valdība otrdien apstiprinās pedagogu algu paaugstināšanas grafiku, tādējādi gan izpildot valdības rīcības plānu, gan sniedzot motivāciju esošajiem un jaunajiem pedagogiem, uzsvēra Vanaga. Viņa atgādināja, ka pēdējais pedagogu algu paaugstināšanas grafiks tika apstiprināts 2015.gadā.

Valdība otrdien lems par pedagogu darba samaksas pieauguma grafiku laika periodam no 2018.gada 1.septembra līdz 2022.gada 31.decembrim. Tas paredz līdz 2022.gada beigām zemāko mēneša darba algas likmi pedagogiem celt līdz 900 eiro.

Zemākā mēneša darba algas likme periodā no 2018.gada 1.septembra līdz 2022.gada 1.septembrim tiktu paaugstināta pakāpeniski: 2018.gada 1.septembrī alga būtu 710 eiro, 2019.gada 1.septembrī - 750 eiro, 2020.gada 1.septembrī - 790 eiro, 2021.gada 1.septembrī - 830 eiro un 2022.gada 1.septembrī - 900 eiro.

Kā vēstīts, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pērn novembrī pēc tikšanās ar Valsts prezidentu norādīja, ka vēlas, lai pedagogu darba samaksas pieauguma grafiks nebūtu tikai mīts un tukši solījumi. Viņš skaidroja, ka visā valdības vadīšanas laikā ir ļoti centies un viņam ir izdevies izbēgt no tukšiem solījumiem, ko pēc tam nevar izpildīt, tāpēc viņš ļoti uzmanīgi attiecas pret pedagogu atalgojuma palielināšanas jautājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu