Mugabes «pensijas komplekts»: māja, dārgi auto un 20 darbinieki

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zimbabves bijušajam prezidentam Robertam Mugabem tiks piešķirts dāsns valsts apmaksāts «pensijas komplekts», kurā ietilps māja, vairāki auto, lidojumi privātajā lidmašīnā un vismaz 20 darbinieki, tai skaitā seši miesassargi, ziņo «The Guardian». Vietējos medijos iepriekš izskanējusi informācija, ka viņam par atkāpšanos no amata solīts arī «bonuss» 10 miljonu ASV dolāru (8,3 miljonu eiro) apmērā, taču Zimbabves valdība to noliedz.

93 gadus vecais Mugabe valsti vadīja 37 gadus un bija plānojis no jauna kandidēt arī nākamā gada vasarā gaidāmajās vēlēšanās. Novembrī viņš no Zimbabves pirmā viceprezidenta amata atcēla Emersonu Mnangagvu, pēc kā valstī izveidojās varas krīze un kontroli pārņēma armija, kas centās panākt Mugabes atkāpšanos. Par jauno valsts galvu kļuva Mnangagva.

Zimbabves konstitūcija paredz, ka bijušajam prezidentam pēc pilnvaru nolikšanas pienākas pensija tādā pašā apmērā, kāda ir esošā prezidenta alga. Valsts jaunā valdība gan neatklāj, cik daudz naudas Mugabe saņems.

Taču zināms, ka Mugabe saņems trīs auto - «Mercedes Benz S500» vai līdzvērtīgu sedanu, kā arī universāli un autofurgonu. Automašīnas tiks mainītas ik pēc pieciem gadiem, turklāt valdība segs arī degvielas izmaksas.

Mugabem un viņa sievai Greisai tiks piešķirtas diplomātiskās pases. Viņi gadā varēs izmantot četrus pirmās klases lidojumus vai braucienus ar vilcienu Zimbabves teritorijā, kā arī vēl četrus lidojumus privātajā lidaparātā.

Mugabem pienākas arī pilnībā mēbelēta oficiālā rezidence Zimbabves galvaspilsētā Hararē, un viņam tiks piešķirti līdzekļi rēķinu un izklaides izdevumu segšanai. Tāpat Mugabem, viņai sievai un apgādājamajiem tiks nodrošināta veselības apdrošināšana.

Mugabe 37 gadus ilgās valdīšanas laikā tika kritizēts par tiesību pārkāpumiem, krāpšanos vēlēšanās un neapķērību ekonomikas jautājumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu