Ātrākā eglītes piegāde pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Ko tikai cilvēki neizdomā, lai lieku reizi atgādinātu par sevi. Tā, piemēram, amerikāņu auto tūninga uzņēmums Hennessey Performance par sevi liek runāt saistībā ar eglītes piegādi, kam ātruma ziņā nav daudz līdzvērtīgu.

Lai realizētu ieceri par ātrāko Ziemassvētku koka transportēšanu, Hennessey Performance talkā ņēma muskuļautomobili Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody.

Tas ir apgādāts ar 6,2 litru V8 kompresordzinēju, kurš attīsta 717 ZS un 881 Nm. Veiktspējas ziņā šis auto neatšķiras no standarta modeļa, taču paplatinātās riteņu arkas nozīmē, ka 275 milimetrus plato riepu vietā iespējams uzstādīt 305. izmēra riepas.

Tā kā saķere ar ceļu ir labāka, vairāk jaudas ir iespējams pārvērst kustībā. Rezultātā Hennessey Performance pilnveidotais auto līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā paātrinās par 0,1 sekundi ātrāk (3,4 sekundes) un ceturtdaļu jūdzes pieveic par 0,3 sekundēm ātrāk nekā standarta modelis - 10,9 sekundēs.

Riepu ražotāja Continental Tires testu poligonā šādam automobilim izdevās ar jumtam piesietu egli attīstīt 280 kilometrus stundā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu