Austrālija izbeidz gaisa triecienu operācijas Irākā un Sīrijā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālija piektdien paziņoja, kas tā izbeigs savas gaisa triecienu operācijas pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» Irākā un Sīrijā.

Austrālijas seši iznīcinātāji «Super Hornet» drīz dosies mājup, Austrālijai ievērojami samazinot savu dalību cīņā pret kaujiniekiem šajā reģionā trīs gadus pēc tās uzsākšanas.

Austrālijas aizsardzības ministre Marise Peina piektdien paziņoja reportieriem, ka šāds lēmums pieņemts pēc apspriešanās ar Irākas valdību, kuras premjerministrs Haiders al Abadi šomēnes pasludināja uzvaru pār «Islāma valsti» Irākā.

Peina sacīja, ka Austrālija turpinās sniegt atbalstu šajā reģionā ar novērošanas un degvielas uzpildes lidmašīnām, kā arī ar 80 karavīru lielo Īpašo operāciju darba grupu, kas atbalsta Irākas drošības spēkus un pretterorisma dienestus.

Peina sacīja, ka viņa grib «izteikt atzinību par «Hornet» un «Super Hornet» pilotu un atbalsta apkalpes fenomenālajiem centieniem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu