«Reģionu alianse» no partijas izslēdz Bondaru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Partija «Reģionu alianse» šodien valdes sēdē pieņēma lēmumu par Mārtiņa Bondara izslēgšanu no politiskā spēka biedru rindām, informēja politiskā spēka pārstāvis Valdis Verners.

«Mārtiņa Bondara lēmums un iesniegums ar lūgumu izslēgt viņu no partijas «Reģionu alianse» bija likumsakarīgs pēdējā laika notikumu rezultāts - ņemot vērā, ka viņš jau ilgāku laiku darbojies pret Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un paša pārstāvētās partijas «Reģionu alianse» interesēm,» teikts partijas paziņojumā.

RA uzskata, ka Bondara darbība šajā laikā izpaudās centienos šķelt LRA, turklāt darot to partiju «Latvijas attīstībai» un «Vienotība» interesēs. «Nekonsultējoties ar kolēģiem, viņš iesaistījās jaunas politiskas organizācijas veidošanā, kā arī vienpersoniski veda sarunas par sadarbību ar «Latvijas attīstībai»,» norāda politiskā spēka pārstāvji.

«Savukārt Bondars, kurš Rīgā publiski it kā cīnās pret «Saskaņu», bija tas, kurš personīgi devās uz Liepāju, lai veicinātu «Saskaņas» nokļūšanu Liepājas pašvaldības koalīcijā,» pauž RA pārstāvji.

Piesakot sevi kā LRA pārstāvi, Bondars Liepājā esot kontaktējies ar «Gods kalpot Latvijai» pārstāvjiem, lai vestu separātiskas sarunas par apvienošanos startam 13.Saeimas vēlēšanās, teikts politiskā spēka paziņojumā.

«Šie ir tikai daži no pārkāpumiem pret partiju un tās biedriem, ko «paveicis» Mārtiņš Bondars, nemaz nerunājot par to, ka viņš nopludināja citas partijas pārstāvim «Reģionu alianse» iekšējās lietošanas dokumentu,» pauž partijas «Reģionu Alianse» priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Encem ar kolēģiem tāpat esot nesaprotams viņa balsojums Rīgas domē par azartspēļu zālēm, pikets ar plakātu krievu valodā un saukli no kriminālo aprindu leksikas, kas būtībā parādot Bondara attieksmi pret paša pārstāvēto partiju kopumā.

«Ņemot vērā viņa aktivitātes medijos, nomelnojot LRA, - līdz ar to arī «Reģionu aliansi», - tiešā veidā tiek ietekmēta mūsu partiju apvienības un jaunpienākušo sadarbības organizāciju un biedrību reputācija sabiedrības acīs, uzskatu, ka mūsu lēmums izslēgt Mārtiņu Bondaru no «Reģionu Alianse» ir pamatots,» pauž RA vadītājs. Šāds solis esot nepieciešams, lai partija turpmāk varētu «darboties saliedēti Latvijas iedzīvotāju interesēs un atbilstoši tam, ko esam solījuši saviem vēlētājiem».

Kā ziņots, Bondars nolēmis izstāties no LRA ietilpstošās partijas «Reģionu alianses». Viņš skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis, «ņemot vērā LRA pieņemtos lēmumus un RA vadošo politiķu tiešu atbildību par tās ieņemto kursu, kas nav Latvijas valsts iedzīvotāju interesēs, kā arī tuvināšanos Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), kļūstot par ZZS piedevu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu