Klapkalne: Latvijas Radio valde respektē NEPLP lēmumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Radio (LR) valde respektē Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pieņemto lēmumu par Sanitas Dikas-Bokmelderes apstiprināšanu LR valdes locekles amatā un paļaujas, ka trešā valdes locekļa kandidātu atlases un izvērtēšanas process veikts vislabākajā veidā un izvēlētais kandidāts ir atbilstošākais, pauda LR valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

LR sagaida, ka jaunais valdes loceklis būs profesionālis mediju satura jautājumos un spēs piedāvāt gan labus risinājumus esošā satura piedāvājuma sakārtošanā, gan redzējumu par inovācijām programmu un satura attīstībai, informēja LR preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Klapkalne uzsver, ka jauno valdes locekli sagaida ļoti intensīvs darbs, jo nākamais gads LR būs saturiski ļoti bagāts un arī izaicinājumu pilns. 2018.gadā tiks atzīmēta Latvijas simtgade, kas sevī ietver ļoti daudz nozīmīgu notikumu, kas LR kā sabiedriskajam medijam jāatspoguļo un jāparāda visiem Latvijas iedzīvotājiem Latvijā un arī ārpus valsts robežām. Nākamais ir arī vēlēšanu gads, kas sabiedriskajam medijam nozīmē īpašu uzmanības veltīšanu arī visām politiskajām norisēm, atzīmēja LR vadītāja.

Vaicāta, vai nobažījusies par jaunās LR valdes locekles pietuvinātību nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), Klapkalne norādīja, ka vienmēr pastāv riski par politisko ietekmēšanu, taču galvenokārt tā ir tādēļ, ka otra puse ir nepazīstama.

Jau ziņots, ka NEPLP LR valdes locekļa amatā programmu attīstības jautājumos iecēlusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) padomnieci Diku-Bokmelderi.

Dika-Bokmeldere 2011.gadā kandidēja 11.Saeimas vēlēšanas no VL-TB/LNNK saraksta Vidzemē, taču netika ievēlēta.

Jaunā LR valdes locekle savā sociālā tīkla «LinkedIn» kontā norādījusi, ka viņa ir 2011.gadā dibinātās kokapstrādes pakalpojumu sniedzējas SIA «Inopharm» īpašniece. Atbilstoši informācijai «Firmas.lv», viņai pieder 100% uzņēmuma kapitāla daļu. Pērn uzņēmums strādājis ar 11 000 eiro apgrozījumu un 2400 eiro peļņu.

Tāpat viņa no 2015. līdz 2016.gadam bijusi Cēsu uzņēmuma SIA «Kulba» direktore, savukārt no 2002. līdz 2016.gadam viņai piederēja reklāmas aģentūra SIA «VVD mārketinga komunikācijas». Dika-Bokmeldere no 2000. līdz 2001.gadam strādāja arī par moderatori SIA «TV3 Latvia», bet no 1998. līdz 2000.gadam viņa darbojās kā ziņu redaktore AS «Radio SWH».

Kā ziņots, aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Nominācijas komisija LR valdes locekļa amatam programmu attīstības jautājumos līdz ar Diku-Bokmelderi izvirzīja arī producentu Juri Milleru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu