Kas šogad visvairāk interesējis latviešus? «Google» publicē meklētākos atslēgvārdus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ko cilvēki mūsdienās dara, kad kaut ko grib uzzināt? Pareizi - iet un «iegūglē»! Tehnoloģiju kompānija «Google» atklājusi, par ko latvieši šogad visvairāk meklējuši informāciju internetā.

Izrādās, Latvijā visvairāk meklētā frāze bija «ss.com» - populārā sludinājumu portāla jaunais domēns, kas sāka darboties pēc konflikta ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un vecā domēna «ss.lv» slēgšanas.

Otrs populārākais atslēgas vārds bija «laikapstākļi», bet trešajā vietā ierindojās «Cirkle K» loterija «Skrāpē un laimē!». Pirmajā piecniekā iekļuva arī jaunais «Apple» viedtālruņa modelis «iPhone 8» un lietoto apģērbu tirdziņš «Andele Mandele».

Pirmajā desmitniekā atrodamas arī tādas frāzes kā «fidget spinner», «Katalonija», «gripas simptomi», «Despacito» un «Nokia 3310».

Saskaņā ar «Google» datiem, meklētākais notikums šogad bija šovs «X Faktors», bet tam sekoja Eirovīzijas dziesmu konkurss un Rīgas svētki. Meklēta tika arī informācija par vēlēšanu rezultātiem, festivālu «Positivus», «Staro Rīga», grupu «Red Hot Chili Peppers» un «Foo Fighters» koncertiem, grupas «Prāta Vētra» koncertiem 2018.gadā, kā arī erotisko izstādi «Erots».

Lielu uzmanību izpelnījās ar tādi ar sportu saistīti atslēgvārdi kā «Eurobasket» un Pasaules čempionāts hokejā, kā arī panākumiem bagātākie Latvijas sportisti - Aļona Ostapenko, Mairis Briedis un Kristaps Porziņģis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu