Nissan GT-R tehnoloģijas tagad mājos arī parastajos ģimenes auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Renault-Nissan alianse sadarbībā ar Daimler AG ir izstrādājusi jaunu 1,3 litru benzīna turbo motoru, kurā izmantots Nissan GT-R dzinēja cilindru sieniņu pārklājums.

No GT-R aizlienētās tehnoloģijas galvenā un lielākā priekšrocība ir samazināta berze starp virzuli un cilindra iekšpusi, labāka siltuma apmaiņa un augstāka efektivitāte.

Foto: Publicitātes foto

Mazais motoriņš būs pieejams trīs jaudas versijās ar 115, 140 un 160 zirgspēkiem. Par Energy TCe 115 nodēvētais agregāts būs pieejams tikai kombinācijā ar manuālo transmisiju. Energy TCe 140 un Energy TCe 160 gadījumā savukārt paredzēta iespēja izvēlēties starp manuālo un divu sajūgu automātisko transmisiju.

Pirmie auto, ko varēs iegādāties ar jaunajiem motoriem, būs Renault Scenic un Grand Scenic. Pārdošanā tie nonāks jau 2018.gada janvārī.

Foto: Publicitātes foto

Var piebilst, ka Nissan GT-R ir pilnpiedziņas superauto, kam uzsgtāda 3,8 litru V6 twin-turbo motoru ar 570 zirgspēkiem un 637 Nm. Šāds auto spēj 100 km/h sasniegt 2,8 sekundēs un maksimāli attīsta 315 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu