Drīz varēs iegādāties Pola Makartnija Aston Martin DB5

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Splash News/Bonhams

Izrādās, Aston Martin ir ne tikai Džeimsam Bondam. Arī viens no bītliem, Pols Makartnijs reiz iegādājies un lietojis Aston Martin modeli DB5. Tam gan nav nevienas no inženiera Q izgudrotajām ļaundaru tvarstīšanas un paša Bonda dzīvības glābšanas sistēmām, taču vērtība ir ievērojama. Proti, sudraboto automobili 2.decembrī Bonhams izsolē paredzēts pārdot par vismaz 1,7 miljoniem eiro.

Makartnijs savu Aston Martin pasūtīja pirms došanās The Beatles pasaules turnejā 1964.gada vasarā.

Šis fakts ir iekodēts arī mašīnas reģistrācijas numura zīmē 64 MAC.

Bonhams rīcībā esošā informācija liecina, ka Makartnijs šo auto lietojis sešus gadus. Pie tam pastāv uzskats, ka šis bijis Pola pirmais Aston Martin.

«Lai gan Pols Makartnijs vēlāk iegādājās Aston Martin DB6, kas izpelnījās plašu atspoguļojumu pasaules medijos, mazāk zināmais DB5 tiek uzskatīts par mūziķa pirmo Aston Martin,» - tā Bonhams.

1964.gada izlaiduma automobilis ir teicamā vizuālā un arī tehniskā stāvoklī. Tas ir apgādāts ar 4,2 litru sešu cilindru motoru un attīsta vairāk nekā 300 zirgspēkus.

Interesants papildaprīkojuma elements

šajā auto ir Philips ražojuma Auto-Mignon skaņu plašu atskaņotājs.
Foto: Vida Press/Splash News/Bonhams
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu