Pārvērtības! «Sievietes, kuras sargā...» Ināra: sievietei ir jāprot par sevi pastāvēt!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsu brīnišķīgajai valstij Latvijai par godu TVNET radījis projektu «Sievietes, kuras sargā...»! Jums četras nedēļas bija un būs iespēja iepazīt dāmas, kuru ikdiena paiet militārajā jomā, pārraugot un sargājot mūsu zemes drošību. Mēs uzrunājām – viņas piekrita ļauties nelielai lutināšanai, ko visas ir pelnījušas! Laiks trešajai pārvērtību varonei – Inārai Kupicai.

Atšķirībā no mūsu iepriekšējām pārvērtību dalībniecēm Ināra šobrīd izdienas pensijā pēc septiņpadsmit ilgiem darba gadiem robežsardzē. Tomēr viņa joprojām sargā: «Strādāju Rīgā, Ziemeļu ielā 10 VAS Latvijas Pasts Iekšējās drošības departamentā. Esmu apsardzes pults dežurante.»

«Izdienas pensijā esmu kopš 2009. gada - no 1992. gada strādāju robežsardzē. Jā, septiņpadsmit pilni gadi pavadīti šajā postenī,» par savu karjeru mums stāsta gados vecākā pārvērtību dalībniece Ināra. Uz jautājumu, vai šāda veida amats kārots tika jau sen, viņa smaidot atbild:

«Mani vienmēr piesaistījušas un patikušas militārās formas!»
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirms darba robežsardzē Ināra sevi atminas, piedzīvojot Latvijas neatkarības atgūšanas laiku, kad arī darbojusies Latvijas Nacionālās neatkarības kustībā. Vēlme darboties militārajā jomā, izrādās, bijusi arī Ināras priekštečiem: «Mana dinastija arī ir kareivji, un tā sanāca, ka arī es saistījos ar šo sfēru. Es tur jūtos kā zivs ūdenī. Tā tas ir, kad esi savā vietā, tu jūti, ka tas ir tavs un viss. Jautājumu nav!»

Vai nav nācies saskarties ar kādiem stereotipiem? Ināra atbild, ka sievietei par sevi jāmāk pastāvēt dažādās dzīves jomās, nereti arī darbā.

«Gods kalpot Latvijai. Ziniet, man tēvs teica - tu esi piedzimusi laimīgā zemē, laimīgā ģimenē un attiecīgi tā ir tava vieta! Tas ir mans gods. Es ļoti lepojos ar savu dzimtu, savu tēvu,» stāsta Ināra. Kā īpaši saviļņojošu mirkli viņa atceras Latvijas deviņdesmito gadadienu, kad soļoja parādes formā, kas šobrīd ir viņai mugurā. «Tas man bija liels prieks un gods, ko man uzticēja mana valsts. Es jutos piederīga - šeit un tagad. Formu glabāju jau deviņus gadus, un tā man ir dikti mīļa.»

PĀRVĒRTĪBAS

Pārvērtībām pieteikties Ināru pamudinājusi kāda paziņa. «Tas notika nejauši. Kā sāku strādāt robežsardzē nejauši, tā arī šis pasākums pie manis atnāca nejauši. Es nebaidos no pārmaiņām, jo zem guļoša akmens ūdens netek!»

Pārvērtības notika sadarbībā ar TVNET ilggadīgo partneri skaistumkopšanas jomā - salonu «HAIRRIGA».

Ināras matu meistare, «HAIRRIGA» friziere Evita

Inārai ir fantastiska matu rota - nekrāsoti, sirmi, līdz pleciem gari mati, kurus arī izlēmām negriezt, jo ne katrai sievietei šādā vecumā ir ar ko lepoties tik daudz kā pārvērtību dalībniecei. Ietonējām tos gan mazliet rozīgā tonī, kas labi piestāvēja dalībniecei - rotaļīgi, bet arī eleganti un atbilstoši dāmas vecumam

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ināras vizāžiste Svetlana:

Inārai ir ļoti laba sejas āda, kāda viņas vecuma sievietēm ir retums. Meikapu veidoju dabisku, ar uzsvaru uz uzacu loku izcelšanu un tumšu plakstiņu ietonēšanu.

Foto: Jānis Škapars / TVNET

Tērpu izvēle notika veikalā «Phase Eight». Inārai tika izvēlēta vīna toņu krāsas kleita piecdesmito gadu griezumā. Tērpa koptēlu elegantāku padarīja svinīgā žaketīte.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ināra par pārvērtībām:

«Īpaši uztveru atmosfēru, tā bija mīļa, draudzīga, toleranta un sirsnīga. Jutos kā mājās. Es ieteiktu ikvienai sievietei kaut ko šad tad mainīt. Man bija dabīgi sirmi mati, nekrāsoti - bet noriskēju un liekas, ka salona meistarei izdevās lieliski! Paldies!»

Foto: Jānis Škapars / TVNET

Ināras vēlējums Latvijai!

«Ikvienam es novēlu mīlestību sirdī un sirsnību dvēselītē.»

Noslēdzoties projektam, tā dalībniece saņēma burvīgas kosmētikas dāvanas no firmas «Algotherm», kā arī varēja baudīt vakariņas itāļu restorānā «Galleria D'arte».

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Ekrānšāviņš

Paldies visai projekta komandai - mūsu stāsta varones jau sen bija pelnījušas šādu palutināšanu!

  • Paldies skaistumkopšanas salonam «HAIRRIGA» par skaistajām pārvērtībām!
  • Paldies Sauszemes spēku Mehanizētajai kājnieku brigādei par atsaucību!
  • Paldies apģērbu veikalam «Phase Eight» par elegantajām kleitām, kurās tērpām un fotografējām mūsu pārvērtību varones, un apavu salonam «Danija» par apaviem.
  • Paldies itāļu restorānam «Galleria D'arte» par viesmīlību un gardajām vakariņām, kuras tas cēla galdā mūsu pārvērtību varonei.
  • Paldies kosmētikas firmai «Algotherm» par fantastiskajām dāvanām, kuras vēl ilgi lutinās dāmu ādu un saglabās to jauneklīgu!
  • Paldies modes un izklaides centra «Rīga Plaza» vadībai par sadarbību.

Jau nākamnedēļ iepazīsim nākamo projekta «Sievietes, kuras sargā» dalībnieci!


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu