Miris Čārlzs Mensons

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

83 gadus vecumā slimnīcā miris Čārlzs Mensons, kura vadītais kults pastrādāja nežēlīgas slepkavības.

1969.gadā tā dēvētā «Mensonu ģimene» nežēlīgi nogalināja septiņus cilvēkus. To vidū bija Holivudas aktrise un režisora Romāna Polaņska sieva Šārona Teita, kura tolaik bija bērniņa gaidībās.

Mensons nomira šomēnes. Par viņa nāvi pirmais ziņoja portāls TMZ, atsaucoties uz Teitas māsu, ko par Mensona nāvi informējuši cietuma pārstāvji.

Mensons, kurš izcieta mūža ieslodzījumu, kas viņam tika piespriests par septiņām pirmās pakāpes slepkavībām un par sazvērestību nolūkā pastrādāt slepkavību, miris svētdien plkst.20.13 (pirmdien plskt.6.13 pēc Latvijas laika) Kernas grāfistes slimnīcā, teikts Kalifornijas Korekcijas un rehabilitācijas departamenta paziņojumā.

Līdz pārvešanai uz slimnīcu viņš kopš 1989.gada atradās Kalifornijas štata Korkoranas cietumā. Cietumā pavadītajā laikā Mensons 12 reizes prasīja apžēlošanu, pēdējoreiz 2012.gadā, taču viņa uzvedība neliecināja par mainīšanos - Mensons tika pieķerts ar ieroci un cietumā nelikumīgi ienestiem telefoniem.

2014.gadā viņam atļāva salaulāties ar 26 gadus vecu sievieti, taču laulību atļaujas termiņš izbeidzās un laulība tā arī netika oficiāli noslēgta, ziņo raidorganizācija BBC.

Kopš notiesāšanas Mensons un viņa sekotāji tikuši attēloti desmitiem dažādu grāmatu un dokumentālo filmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu