Uzņēmumā «Alfa Agro» ugunsgrēkā sadegušas 2500 tonnas zāles granulu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības «Agrario» meitasuzņēmuma «Alfa Agro» lopbarības ražotnē ugunsgrēka dēļ, kas izcēlies naktī uz svētdienu, 12.novembri, sadegušas apmēram 2500 tonnas zāles granulu, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrejs Savdons.

Viņš apstiprināja, ka uzņēmuma lopbarības ražotnē naktī no sestdienas uz svētdienu izcēlies ugunsgrēks, kas svētdien, 12.novembra, vakarā lokalizēts. Lai arī tikai nedēļas laikā varētu būt precīzākas aplēses par bojājumu apmēru, pēc pašreizējām uzņēmuma aplēsēm, ugunsgrēkā sadegušas aptuveni 2500 tonnas zāles granulu. Tāpat cietušas ražotnes telpas un infrastruktūra. «Trakākais, ka lielākā daļa sadegušo zāles granulu pēc līguma jau pārdotas. Tā ir vislielākā sāpe. Par to mums tagad būs jārunā ar piegādātājiem,» teica Savdons, komentējot ugunsgrēka sekas.

Savdons atzina, ka uzņēmumam vēl nav zināms ugunsgrēkā nodarīto zaudējumu apmērs - zaudējumu aplēsēm būs nepieciešams ilgāks laiks.

Viņš arī teica, ka uzņēmums kopā ar ugunsdzēsējiem, ekspertiem un apdrošinātājiem ir sācis iekšējo izmeklēšanu, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelsmes cēloni. Lai arī ir vairākas versijas par to, kāpēc izcēlies ugunsgrēks, viņš ar tām nevēlas dalīties, iekams tās nav pārbaudītas. «Man ir kādas piecas versijas [par ugunsgrēka izcelsmes iemesliem], bet es tās no sākuma gribētu pārbaudīt,» teica Savdons.

Vienlaikus uzņēmuma valdes priekšsēdētājs piebilda, ka uzņēmuma ražotne ir bijusi apdrošināta, līdz ar to pastāv cerības saņemt apdrošināšanas atlīdzību par ugunsnelaimē nodarītajiem zaudējumiem.

Savdons pastāstīja, ka līdz pat šīs dienas vakaram varētu turpināties ugunsgrēka seku likvidācija, tostarp jāattīra bunkuri, kuros atradās sadegušās zāles granulas, kā arī jāveic citi darbi.

Jau vēstīts, ka «Alfa Agro» šogad mainījās finanšu gads, līdz ar to uzņēmuma jaunākie finanšu dati ir pieejami par nepilnu gadu. Laikā no šā gada 1.janvāra līdz šā gada 31.maijam uzņēmums strādāja ar 925 879 eiro apgrozījumu un 642 796 eiro zaudējumiem.

«Alfa Agro» ir reģistrēts 2013.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,5 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība «Agrario».

Jau ziņots, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) naktī uz svētdienu, 12.novembri plkst. 00.47 saņēmis izsaukumu uz Spodrības ielu Dobelē, kur ugunsgrēks bija izcēlies graudu uzkrāšanas tornī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka lopbarības ražotnē deg zāles granulas divos bunkuros, katrā no bunkuriem degšana notika 150 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts 12.novembrī plkst. 17.20.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu