CSP: Rīgas centrā iedzīvotāju skaits būtiski krīt, pieaug - Pierīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas centrā iedzīvotāju skaits ir būtiski samazinājies salīdzinājumā ar 2000.gadu, pirmdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) priekšniece Aija Žīgure.

«Statistikas dati rāda, ka Rīgas centra rajonos, kas ir Vecrīga un tās apkārtne, iedzīvotāju skaits būtiski samazinās, iedzīvotājiem pārvietojoties uz Rīgas pierobežu,» teica Žīgure.

Vienlaikus CSP priekšniece atzina, ka Latvijā kopumā ir vērojama tendence iedzīvotājiem no valsts reģioniem pārcelties tuvāk Rīgai. «Plūsma turpinās - reģionos iedzīvotāju skaits samazinās, lai gan arī visā valstī kopumā iedzīvotāju skaits samazinās. Tostarp Latgales pusē esošās teritorijas turpina iztukšoties,» viņa teica.

Tāpat Žīgure piebilda, lai arī situācija Latvijas ekonomikā uzlabojas, emigrācija joprojām saglabājas būtiska - valsts ik gadu zaudē iedzīvotāju skaita ziņā apmēram vienu vidēja lieluma pilsētu. Tostarp no Latvijas pamatā emigrē iedzīvotāji darbaspējīgā vecumā, proti, iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 40 gadiem.

CSP dati liecina, ka 2017.gadā salīdzinājumā ar 2000.gadu Rīgas centrā pastāvīgo iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 40,5% - no 50,8 tūkstošiem līdz 30,2 tūkstošiem, bet Vecpilsētā pastāvīgo iedzīvotāju skaits ir sarucis par 38,1% - no 3187 iedzīvotājiem 2000.gadā līdz 1974 iedzīvotājiem šogad. Vienlaikus kopumā Rīgā iedzīvotāju skaits samazinājies lēnāk - par 15,9% - līdz 641,5 tūkstošiem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu