Brazīlijā jauns vardarbīgo noziegumu rekords

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Brazīlijā 2016.gadā tika reģistrētas vairāk nekā 61 000 slepkavību jeb vidēji septiņas slepkavības stundā, kas ir jauns rekords vardarbīgo noziegumu jomā, liecina pirmdien publicēts ziņojums.

Saskaņā ar ziņojumu valstī notikušas 29,9 slepkavības uz 100 000 iedzīvotāju, un šis rādītājs gandrīz trīskārt pārsniedzis 10 slepkavības uz 100 000 iedzīvotājiem, kas ir ANO noteikta endēmiskas vardarbības sliekšņa definīcija.

«Man ir iespaids, ka mēs esam pamesti likteņa varā,» sacīja Kasio Tione no Brazīlijas nevalstiskās organizācijas «Publiskās drošības forums», kas publicē šo ikgadējo ziņojumu.

Policijas nogalināto cilvēku skaits 2016.gadā bija par 26,8% lielāks nekā iepriekšējā gadā. Gandrīz visi policijas nogalinātie bija vīrieši, 81,8% no viņiem bija vecumā no 12 līdz 29 gadiem, un trīs ceturtdaļas no viņiem bija melnādainie, konstatēts ziņojumā.

Policijas reidos Brazīlijā 2016.gadā tika nogalināti vidēji vairāk nekā 11 cilvēku dienā. Gandrīz ceturtā daļa no viņiem nogalināti Riodežaneiro štatā, kas piedzīvo vardarbības uzplūdus kopš tur pērn rīkotajām Olimpiskajām spēlēm.

Vardarbīgā noziedzība ir akūta problēma favelās (graustu rajonos), kur dzīvo apmēram ceturtā daļa no Riodežaneiro 6,5 miljoniem iedzīvotāju un kur lielu daļu teritorijas kontrolē narkotiku tirgoņu bandas.

Pagājušonedēļ policija nejauši nošāva spāņu tūristu, kas apmeklēja favelu, kur bija ievainoti divi policisti.

Drošības spēki Riodežaneiro pērn nogalināja 925 cilvēkus – par 43% vairāk nekā 2015.gadā.

Riodežaneiro štatā pērn arī tika nogalināti visvairāk policistu – pavisam 132, no kuriem tikai 40 tobrīd pildīja amata pienākumus. Šogad šajā štatā jau ir nogalināti 113 policisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu