Ventas rumbā maluzvejnieki ar murdiem noķēruši 276 nēģus, sods - € 11 000

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Naktī no 13. uz 14. oktobri Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes Ceļu policijas Speciālo uzdevumu bataljona nodaļa sadarbībā ar Licencēšanas un atļauju sistēmas biroju rīkoja profilaktiskos pasākumus Kurzemes un Zemgales reģionā, pārbaudot autovadītājus. To laikā gan Kurzemes reģionā, gan Zemgales reģionā tika aizturēts pa vienam dzērājšoferim. Tāpat Zemgales reģionā tika aizturētas sešas personas, kuras vadīja automašīnu bez autovadītāja apliecības, savukārt Kurzemes reģionā par šādu pārkāpumu aizturētas četras personas, tā vēsta polcijas ieraksts FB kontā.

Profilaktisko pasākumu laikā 13. oktobrī ap pulksten deviņiem vakarā policisti saņēma informāciju, ka Kuldīgā, pie Ventas rumbas, iespējams, tiek likti murdi. Likumsargi, sazinoties ar Valsts vides dienestu, devās turp.

Ierodoties notikuma vietā, saņemtā informācija apstiprinājās. Ventas rumbā tika konstatēts murds, kurā atradās vairāki desmiti nēģu. Dzīvie nēģi tika palaisti ūdenī un murds konfiscēts. Krastā netālu no minētās vietas policisti atrada un konfiscēja maisu ar nēģiem. Kopējais nelikumīgi nozvejotais nēģu skaits ir 276. Jāpiebilst, ka nēģu zvejas lieguma laikā sods par katru nozvejotu nēģi ir 40 eiro, līdz ar to kopējais videi nodarītā kaitējuma apmērs lēšams ap 11 000 eiro.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 110. panta otrās daļas un tiek skaidrotas personas, kuras nodarbojušās ar nelikumīgo zvejniecību.

Atgādinām, ka no 1. februāra līdz 31. jūlijam Gaujā, Ventā, Salacā, Braslā, Irbē, Sakā, Svētupē, Užavā un Lielupē aizliegta nēģu zveja. Pārējās upēs, kurās atļauta nēģu zveja, lieguma darbības termiņš ir no 1. februāra līdz 31. oktobrim. Daugavā nēģu zvejas liegums – no 1. maija līdz 31. jūlijam. Ventā - no Ventas rumbas 500 metru posmā lejup pa straumi un 200 metru posmā augšup pa straumi zveja aizliegta visu gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu