Lietuva piešķir 20 000 eiro humānajai palīdzībai palestīniešu bēgļiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas Ārlietu ministrija nolēmusi piešķirt 20 000 eiro humānajai palīdzībai palestīniešu bēgļiem. Šie līdzekļi tiks pārskaitīti ANO Palestīniešu palīdzības aģentūrai (UNRWA), kura atbalsta vairāk nekā piecus miljonus palestīniešu bēgļu, no kuriem 1,2 miljons dzīvo pilnīgā trūkumā un 700 000 cilvēku nevar apmierināt pamatvajadzības pēc pārtikas.

Nenodrošinot šai aģentūrai pietiekamu finansējumu, tai nāktos ierobežot savu darbību izglītības, veselības un sociālās aprūpes, nometņu infrastruktūras un mikrofinanšu jomā.

Aģentūras pienākumos ietilpst arī neatliekamās palīdzības sniegšana palestīniešu bēgļiem dabas katastrofu vai bruņotu konfliktu gadījumā.

2017.gadā Lietuvas Ārlietu ministrija jau atvēlējusi kopumā 230 000 eiro, lai sniegtu humāno palīdzību cietušajiem konfliktos vai dabas katastrofās Ukrainā, Sīrijā, Irākā, Jemenā, Dienvidsudānā, Somālijā, Nigērijā, Mali, Šrilankā un Sjerraleonē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu